Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ratko Rudić uplatio za Hajduk: "Ovo je za nećaka iz Zagreba"

Ratko Rudić uplatio za Hajduk: "Ovo je za nećaka iz Zagreba"
3

Akcija je dobra jer sport je dio naroda i simpatizera pa je pozitivno da se posrednim demokratskim putom može utjecati na politiku kluba i pomoći mu, rekao je Ratko Rudić

VIDEO

Proslavljeni hrvatski vaterpolski trener Ratko Rudić uplatio je donaciju od 1911 kuna u akciji "Ili jesmo ili nismo"  koju provodi udruga "Naš Hajduk" radi stjecanja dionica nogometnog kluba Hajduk, a uplatom minimalno tog iznosa stječe se pravo upisa imena donatora na treći službeni dres kojeg će Hajduk nositi u idućoj sezoni.

- Ovaj novac sam uplatio na ime mojeg nećaka koji živi u Zagrebu i smatram kako je akcija udruge Naš Hajduk zbog stjecanja dionica tog kluba dobra, jer sport je dio naroda i simpatizera pa je pozitivno da se posrednim demokratskim putom može utjecati na politiku kluba i pomoći mu - rekao je Rudić.

"Akcija ide jako dobro"

Dodao je kako u svijetu postoje primjeri slični ovoj akciji udruge "Naš Hajduk" koji funkcioniraju dobro. Voditelj projekta stjecanja dionica Hajduka u udruzi "Naš Hajduk" Tomislav Mikulić izjavio je kako akcija "ide iznimno dobro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekujemo da ćemo u ovoj akciji koja traje do kraja studenog ove godine prikupiti oko tri milijuna kuna koje ćemo usmjeriti u otplatu dionica Hajduka. Početkom iduće godine pokrenut ćemo nove akcije - rekao je Mikulić.

Akcija "Ili jesmo ili nismo" prva je akcija prikupljanja  donacija za stjecanje dionica Hajduka nakon što je udruga "Naš Hajduk" sredinom listopada ove godine otkupila od tvrtke Tomy 24,53 posto dionica kluba s rokom otplate od deset godina.

"Pavić se možda i vrati"

Rudić je odgovarajući na novinarska pitanja  ocijenio  kako se golman hrvatske vaterpolske reprezentacije Josip Pavić prerano oprostio od reprezentacije.

- Pavić je izuzetan golman i ima fizičke i ljudske kvalitete  da i dalje brani za reprezentaciju, ali nije rečeno da se neće ponovno vratiti  jer golmani traju duže od igrača. Uzmimo da se Pavić oprostio od reprezentacije, ali možda joj se ponovno priključi - istaknuo je Rudić.

Za osvojenu srebrenu medalju na ovogodišnjim  Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Rudić je naglasio kako je to "veliki rezultat" hrvatske reprezentacije.

- Hrvatska ima dobru reprezentaciju i najvažnije je da postoji kontinuitet rezultata što malo koja reprezentacija postiže - dodao je legendarni hrvatski trener.

Na upit kako komentira utemeljenje Državnog ureda za sport, Rudić je kazao kako je to "korak naprijed", ali je nužno izraditi strategiju sporta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener