Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbio bolid na šahtu pa je još po njemu s dizalice curilo ulje

None Foto: REUTERS

Neobična situacija dogodila se na prvom slobodnom treningu za Veliku nagradu Azerbajdžana. Williamsov George Russellje nakon 13 minuta ostao bez podnice bolida, a krivac za to je - šaht

Mnogi su lomili automobile na šahtovima hrvatskih cesta, a sad se to dogodilo i u Formuli 1. Na stazi u Azerbajdžanu ima oko 300 šahtova, a jedan od njih bio dovoljno pričvršćen. Charles Leclerc prvo ga je malo 'otkačio' svojim Ferrarijem da bi Williamsov George Russell ostao bez podnice nakon što je prošao preko spomenutog šahta.

Foto: REUTERS

Ali, to nije sve. Kamion koji je došao po Williamsov bolid udario je u most pa je po bolidu curilo ulje. Čelnici konstruktora u čudu su gledali što se događa. Naređen je detaljni pregled cijele staze, a prvi slobodni trening otkazan je nakon 13 minuta.

Samo su Leclerc i Vettel iz Ferrarija odvozili krug u kojem su im zabilježena vremena. Sljedeći slobodni trening trebao bi biti u 15 sati.

Komentari (16)
  • E baš, šahtovi su krivi. Brzina, opet brzina. Polako ljudi, ne vrijedi gubiti glavu zbog toga da bi stigli pola sata ranije.

    26. 4. 2019,   13:41
  • Po uvodu u članak dalo bi se zaključiti da su bolidi F1 vozili po hrvatskim cestama?!

    26. 4. 2019,   13:56
  • drložina od "staze"

    26. 4. 2019,   15:18