Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbio Thiema! U istom danu Đoković ostvario dvije pobjede

None Foto: STEFANO RELLANDINI

Cijeli meč trajao je 59 minuta, a na kraju je rimska publika uputila zvižduke Thiemu zbog toga kako je odigrao. Đoković će u nedjelju po osmi puta igrati u finalu Rima, a dosada je četiri puta bio pobjednik

Tek nekoliko sati nakon što je dovršio meč četvrtfinala u rimskom Mastersu protiv Del Potra, Đoković je u polufinalu morao igrati protiv sjajnog Austrijanca Dominica Thiema.

VIDEO

Sedmi igrač svijeta nije imao nikakve šanse, umor poslije iscrpljujuće pobjede protiv Španjolca Rafaela Nadala pogurao ga je prema teškom porazu.

Srbin ga je razbio 6-1 i 6-0. U finalu ga čeka Aleksander Zverev koji je izbacio Johna Isnera.

Đoković je za samo 16 minuta da u prvom setu stigne do 4-0. Koristio je sve greške protivnika i odigrao perfektno sve što je zamislio.

Cijeli meč trajao je 59 minuta, a na kraju je rimska publika uputila zvižduke Thiemu zbog toga kako je odigrao. Đoković će u nedjelju po osmi puta igrati u finalu Rima, a dosada je četiri puta bio pobjednik.

Komentari (72)
  • I sutra ce Zvereva dobiti

    20. 5. 2017,   22:57
  • A ko je Thiem da bi ga uporedjivali sa Novakom?

    21. 5. 2017,   02:21
  • Nole se dize i do kraja godine ce opet biti broj 1, u to sam uvjeren 100%...koja glad kod njega za igrom, odavno nisam to vidio!! Maestralno je odigrao danas

    21. 5. 2017,   02:52