Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razočarani Herr Otto: Bojim se za Dinamo, pa to ništa ne valja

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 8

TUGA Pa sva tri naša kluba, Osijek, Hajduk i Rijeka, igraju bolje od Dinama. I to me boli. Ne zbog tih klubova, to mi je drago, već zbog Dinama, rekao je Otto Barić

Ne mogu o Dinamu, molim vas... Htio bih reći nešto lijepo, a ne mogu. Toliko sam stvari rekao, ne vidim napredak. Bojim se da nitko ne sluša, rekao je Otto Barić, jedan od najvećih hrvatskih trenera.

Očajni Dinamo, kojem je zviždalo 10.000 ljudi, razočarao je mnoge. Od navijača, preko bivših igrača, pa do trenera.

- Ne ide ovako. Nešto se mora mijenjati. Premalo ima igrača koji mogu odigrati europski. Ne govorim o vrhunskoj Europi nego ovoj. Evo, bojim se da Dinamo neće pobijediti u Albaniji. Ne bude li Soudanija, onda će sve ostati na jednom igraču - Fernandesu. Pa sva tri naša kluba, Osijek, Hajduk i Rijeka, igraju bolje od Dinama. I to me boli. Ne zbog tih klubova, to mi je drago, već zbog Dinama - iskren je Barić.

Albanci nisu loši, no daleko je to od dobre momčadi.

GNK Dinamo - KF Skenderbeu | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Otto im je zabio deset

- Ma dajte, molim vas. Pa kad sam bio trener Dinama, Albancima smo zabijali 7-8 golova, to su bile lagane utakmice. Dinamo mora dobro razmisliti kako dalje, to nema veze s trenerom, čelnici svake godine prodaju najbolje igrače, a ne kupuju ništa. Pa kako, ljudi, tako?

I tu je u pravu. U ljeto 1996. Barićev Dinamo igrao je protiv Tirane. U prvoj utakmici “modri” su pobijedili 4-0 a da se nisu ni oznojili. U uzvratu je bilo 6-2 za maksimirsku momčad.

- Ma i kad sam s drugim momčadima igrao protiv Albanaca, to su bile utakmice izvjesnog ishoda. Ovo što je prikazao Dinamo nema smisla... Nije to dobro - dodaje Barić.

Otto je u pravu i kad napominje da je politika “prodaj kvalitetno, kupuj polovno” pogrešna. Primjera je mnogo, evo, najnoviji je Čeh Lecjaks, po čijoj strani se albanska momčad šetala kao na kolodvoru. A istodobno na klupi sjedi mladi Sosa, koji je pokazao više od Čeha. Ako ništa, barem je domaći dečko.

Mujčin je bio pravi vođa

O desnom beku Stojanoviću već je dosta ispričano. Najviše je ostao zapažen po baršunastom autu u kojem je došao u Maksimir. U međuvremenu je auto prodao, a bilo bi dobro za sve kad bi Dinamo njega prodao. Samo, pitanje je - tko će ga kupiti...

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL

- Evo, svi pričaju o Anti Ćoriću. Ja kažem da on nije vođa. Pa Edo Mujčin je bio 10 puta bolji za Dinamo. Vođa se mora nametnuti, voditi momčad, biti prisutan stalno na terenu. Nije dovoljno reći: ‘Evo ja ću biti vođa’. Ne ide to tako. Iskreno, boli me to, bojim se za Dinamo. Ne ide to na dobro, nikako - zaključio je Barić, priču o Dinamu.

Pa prosudite je li u pravu...

Komentari (85)
  • Otto kaže istinu.

    19. 8. 2017,   09:15
  • Jeftino kupi - skupo prodaj , a vas navijače ko .e.e ! Dinamo je samo dućan , a ne klub kojeg sam nekada poznavao ..!

    19. 8. 2017,   09:41
  • Totalno je u pravu

    19. 8. 2017,   09:11