Obavijesti

Sport

Komentari 22

Razočarani kapetan: Baliću bi se moglo dogoditi što i meni

Razočarani kapetan: Baliću bi se moglo dogoditi što i meni
2

Naravno da bih mogao još pomoći, ali nakon svega to više nema smisla. Odlučili su se za mlađe igrače, ali da bih mogao pomoći, mogao bih, kaže Pero Metličić

VIDEO

Krivo mi je što sam iz reprezentacije otišao na onakav način, ali nitko od nas nije otišao normalno, s oproštajnom utakmicom. Sutra se isto može dogoditi Ivanu, Lackoviću... A nas više nitko ni ne spominje. Otišli smo kao da nismo nikad ni bili tu, svi po redu, kaže Petar Metličić, kojega u reprezentaciji nema od SP-a u Hrvatskoj.

Otišao je tiho, bez pozdrava...

- Naravno da bih mogao još pomoći, ali nakon svega to više nema smisla. Odlučili su se za druge igrače, mlađe, i za mene je to gotova priča. Ne mogu više odigrati pet, šest utakmica u deset dana po 60 minuta, ali da bih mogao pomoći, mogao bih - uvjeren je bivši kapetan reprezentacije.

Pero je s 34 godine kapetan Celja, vođa, no kraj karijere sve je bliže.

- Iskreno, ne razmišljam o povratku u hrvatski rukomet kad završim karijeru. Razgovarao sam s bivšim suigračima koji su se oprostili od rukometa i svi razmišljamo isto. Ne vidimo se u hrvatskom rukometu s ovakvom situacijom - kaže Metličić.

- U Francuskoj legende imaju otvorena vrata. Svi ih žele i traže, sve će napraviti da se vrate i ostanu u francuskom rukometu. I zbog medija i zbog popularnosti sporta... Kod nas, nažalost, nije tako. Možemo doći do jedne granice, preko nje ne možemo. I nije u pitanju samo rukomet, nema nikoga od legendi ni u nogometu, košarci... A moralo bi biti mjesta za one koji su najzaslužniji. Bez obzira na sve što smo osvojili, naša riječ ništa ne znači. Ljudi na položajima u našem sportu jači su od svih nas zajedno. Mi smo osvajali medalje, mi smo ti zbog kojih su oni ondje gdje jesu, ali ništa se ne mijenja - rekao je Metličić.

Ne vjeruje u teoriju da Zoran Gobac ruši Ivana Balića kako bi se riješio “dalmatinskog lobija” u reprezentaciji.

- Ne vjerujem da je to istina, ‘dalmatinski lobi’ mu je mnogo dao. I dobrih igrača i medalja. Sve je to rekla-kazala. Ne bi Gobac pilio granu na kojoj sjedi - kaže Pero, koji će biti u Splitu na okršaju sa Španjolskom:

- Bila bi sramota da ih ne dođem podržati.

“Ivana drže još samo OI 2012. u Londonu”

Pero je s Ivanom Balićem sjajno funkcionirao na terenu. No Metličića nema u reprezentaciji već dvije godine, Ivano je još tu.

- Njegov cilj je odlazak u London i to ga drži. Da nije toga, već bi se davno oprostio. Reprezentaciji je dao sve, uključujući i zdravlje. Najbolji je rukometaš na svijetu, a stalno ga se proziva i sumnja u njega. Upoznat sam sa svim njegovim odlukama, ali se ne miješam. Pretpostavljam da će nakon Olimpijskih igara 2012. godine prepustiti mjesto mlađima - rekao je Petar Metličić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom