Obavijesti

Sport

Komentari 89

Real do praga od 100 bodova u sezoni, Villarreal ispao iz lige

Real do praga od 100 bodova u sezoni, Villarreal ispao iz lige
8

Real Madrid je pobjedom nad Mallorcom 4-1 u posljednjem kolu Primere stigao do ukupno 100 bodova osvojenih u jednoj sezoni. Villarreal je ipak ispao u drugu ligu

VIDEO

Nogometaši Real Madrida srušili su rekord po broju osvojenih bodova, Malaga je izborila nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, Zaragoza ostanak, a u drugu ligu će, uz već ranije otpisani Racing, Villarreal i Sporting. Sažetak je to posljednjeg kola španjolske Primere.

Čudesan su finiš prvenstva imali nogometaši Zaragoze koji su nakon prve polovice natjecanja bili uvjerljivo posljednji sa sedam bodova zaostatka za zonom spasa. No, dolazak Manola Jimeneza na trenersku klupu u siječnju je sve promijenio. Korak po korak se Zaragozina momčad dizala u formi, a sezonu je zatvorila s osam pobjeda u posljednjih 11 kola. Ta osma pobjeda stigla je u nedjelju kod Getafea (2-0) i donijela je Jimenezovom sastavu skok na spasonosno 16. mjesto.

Ni crveni karton hrvatskog reprezentativca Tomislava Dujmovića u 83. minuti zbog grubog starta na Barradi nije omeo pobjedu Zaragoze. Getafe je, naime, dobio čak tri (!) crvena kartona - prije Dujmovića su isključeni Sarabia i Torres, a dvije minute nakon našeg veznjaka i Miku. Gosti su poveli u 56. minuti pogotkom Apona s bijele točke, a priču je zaključio Postiga u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Villarreal je ove sezone igrao u Ligi prvaka, a sljedeće će biti član drugoligaškog društva! Iz Primere ih je izbacio Radamel Falcao koji je u 88. minuti donio Atleticu gostujuću pobjedu (1-0). S remijem bi Vilarreal osigurao ostanak, a u Segundu bi se vratila Granada, no Atletico se borio za Ligu prvaka i silno je želio do pobjede koju je na kraju i uhvatio. Nije mu ona, međutim, ništa značila budući da je Malaga pobijedila Sporting s 1-0 pogotkom Rondona i sačuvala četvrto mjesto. Sporting, za koji nije igrao Mate Bilić, seli u drugu ligu, ali to je ionako bilo vrlo izvjesno i uoči zadnjeg kola.

Novi prvak Real Madrid nastavio je s rušenjem rekorda i nakon što je već osigurao naslov. U zadnjem je kolu na Santiago Bernabeuu pobijedio Mallorcu s 4-1 i došao do brojke od 100 bodova što je novi rekord u Primeri. Barcelona je u sezoni 2009/10 osvojila bod manje. Prvi je pogodak za Madriđane u 19. minuti zabio Cristiano Ronaldo i tako također postavio nevjerojatan rekord. Postao je, naime, prvi igrač u povijesti Primere (otkad u njoj igra 20 klubova) koji je u istoj sezoni postigao barem pogodak protiv baš svakog suparnika! Ligu je završio s 46 golova na kontu, četiri manje od Lionela Messija.

Za Mourinhovu su momčad u nedjelju zabijali i Karim Benzema, te dvaput Mesut Özil. Real je sezonu završio sa 121 postignutim pogotkom i prosjekom od 3.18 po utakmici, što je najviše još od sezone 1958/59 kada je Barcelona imala prosjek od 3.2 gola po dvoboju.

Ivan Rakitić je bio asistent Alvaru Negredu u remiju Seville (1-1) kod Espanyola, a spomenimo i da je kroz prvenstvo nastup u Europa ligi osigurao i Levante koji je u zadnjem kolu kod kuće svladao Athletic Bilbao s 3-0.

Primera, 38. kolo:

Getafe - Zaragoza 0-2 (Apono 58 - 11m, Postiga 90+1)

Levante - At. Bilbao 3-0 (Ghezzal 45, 67, Farinos 88 - 11m)

Real Madrid - Mallorca 4-1 (Ronaldo 19, Benzema 23, Özil 49, 58 / Castro 52)

Rayo Vallecano - Granada 1-0 (Tamudo 90)

Espanyol - Sevilla 1-1 (Coutinho 77 / Negredo 45)

Malaga - Gijon 1-0 (Rondon 49)

Villarreal - At. Madrid 0-1 (Falcao 88)

Racing - Osasuna 2-4 (Stuani 2, Bustara 81 / Balde 54, Cejudo 68, Garcia 72 - 11m, Roversio 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom