Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Realnost za Hajduk: Dinamo ima skoro duplo više bodova

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 2

NAJVEĆI U POVIJESTI Dinamo već sad Hajduku bježi 37 bodova, bit će to najveća razlika u povijesti Hrvatske nogometne lige. Hajduk utjehu može pronaći u Atléticu

Nikad u povijesti HNL-a nije bila ovako velika bodovna razlika između Dinama i Hajduka. Zagrepčani nakon 32 kola Splićanima bježe 37 bodova. Jedina utjeha navijačima Hajduka može biti da je i madridski Atlético 2012. godine zaostao 44 boda za Realom pa je dvije godine poslije toga bio prvak Španjolske.

- Razlika od 37 bodova je pretjerana - jasan je Špaco Poklepović, bivši trener “bilih”.

Otto Barić je na klupi Dinama 1997. godine Hajduku pobjegao 21 bod. To je u tom trenutku bila najveća razlika između dva hrvatska nogometna velikana.

- Na žalost za Hajduk, ovakva je razlika danas realna. Problemi su za Splićane preveliki. U ovom je trenutku muka Isusova biti trener Hajduka. Uprava ništa ne radi - kaže nam Otto Barić.

Dosad je najveća razlika između Dinama i Hajduka bila u sezoni 2005./2006., 36 bodova. Godinu prije “plavi” su igrali u Ligi za ostanak, naslov je otišao u Split, a onda je Zdravko Mamić poručio hajdukovcima da će titula idućih deset godina odlaziti u Maksimir.

Te 2006. Hajduk je završio tek peti s 40 bodova. Dinamo je, predvođen pokojnim Josipom Kužeom, osvojio 76, a na klupi “majstora s mora” te su sezone sjedili Ćiro Blažević, zatim Ivan Gudelj i naposljetku Luka Bonačić.

TEŠKI DANI Hajduk nikad više nije zaostajao za Dinamom; Ivana Ivanović/PIXSELL

Sad je došlo još teže vrijeme za “bile”, čini se da će zaostatak ove sezone biti najveći u povijesti.

- Razlozi za ovakvu razliku su dvojaki - počeo je Joško Jeličić i nastavio:

- Prvi je sustavan rad u Dinamu. Mamićeva moć u hrvatskom nogometu. Dinamo se jača već desetak godina. Drugi razlog je način na koji se vodi Hajduk. Ljudi koji sad vode klub nemaju jasnu viziju. Žao mi je što je Hajduk spao na ovako niske grane.

Jeličić smatra kako je privatizacija Hajduka jedino rješenje.

- Klub treba imati jednoga gazdu. Model Rijeke može biti pravi primjer. Ipak, teško je privući bogate ulagače kad su navijači u startu protiv privatizacije - pojašnjava Jeličić.

Hajduk će u zadnja četiri kola pokušati spasiti što se spasiti može. Izlazak u Europsku ligu barem bi malo ublažio sve ono loše što se na Poljudu događalo od početka ove sezone.

Za Europu:

 1. Dinamo 80
 2. Rijeka 65
 3. Hajduk 43
 4. Lokomotiva 42
 5. Zagreb 39
 • 37 bodova prednosti ima Dinamo ispred Hajduka u ovom trenutku
 • 36 bodova bila je najveća razlika u povijesti, i to na kraju sezone 2005./2006.
Komentari (62)
 • ma to im je sve mamic kriv a i zato sto je nebo plave boje i neke ptice ne lete. trebala bi torcida napraviti prosvjed i nerede zbog pingvina i zato sto je trava zelena i mora se kositi. poanta price je da je hajduk na celu sa huliganima postao velika pricija hrvatskog nogometa

  5. 5. 2015,   13:54
 • Koga je još briga za jajduk ? Zašto ne pišete o Rijeci ? Rijeka je drugi klub u Hrvatskoj, a tako će i ostati,...Nadam se da će se Rijeka još pojačati, pa ćemo opet imati derbi u Hrvatskoj. Nekad je u derbiju sudjelovao jajduk, sad je to Rijeka,...vremena se mijenjaju,...a Dinamo ostaje

  5. 5. 2015,   14:04
 • I onda se hajdukovci sprdaju sa Dinamom, jel moguće? Pa sakrite se u rupu.

  5. 5. 2015,   13:59