Obavijesti

Sport

Komentari 61

Rebić igrač utakmice, trojicu je Meksikanaca poslao po ćevape

Rebić igrač utakmice, trojicu je Meksikanaca poslao po ćevape
1

Izbornik Dalić dobio je ono što je tražio, pravu provjeru za igrače koji manje igraju. Najbolje ju je iskoristio Ante Rebić, koji je bio nerješiva enigma za meksičku obranu...

VIDEO

HRVATSKA

Kalinić (6.5) Bez greške je odradio posao, upravo onako kako i dolikuje najboljem golmanu belgijske lige. S golmanima Dalić ne bi trebao imati nikakvih problema.  

Vrsaljko (6.5) Čvrst u obrani, nekoliko puta uspješno je rješavao ozbiljne prijetnje napadača Meksika, zamijenjen sredinom prvog poluvremena vjerojatno zbog ozljede.  Njegova pozicija u postavi ne bi smjela biti upitna. 

Od '36 Jedvaj (6.5) U obrani nije griješio, stigao izboriti kazneni udarac, više nego dovoljno za pozitivnu ocjenu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ćorluka (6) Ako je zdrav i može, Čarlijevo znanje nije upitno. Na žalost zdravlje je upitno, ali boljeg rješenja od njega na toj poziciji Dalić još uvijek nema. 

Od '74 Nižić (-) Premalo igrao za ocjenu.

Vida (6.5) U obrani korektno riješio sve što je trebalo, stigao je i zaprijetiti u prekidima, najkonkretniji pred kraj prvog poluvremena kada je nakon kornera Rakitića umalo matirao Ochou glavom. Još jedan od onih oko čije pozicije ne bi smjelo biti upitnika.

Pivarić (5.5) Malo smo dobroga vidjeli od njega sinoć. U obrani se mučio s Lozanom, u napadu nije dobro surađivao s Rebićem po lijevoj strani, pomalo izgubljen... Jednom umalo ugrozio Ochou, nespretan centaršut mu je prešao preko noge i umalo odsjeo u mreži. Bit će očito "mrtva trka" njega i Strinića za poziciju prvog lijevog beka. 

Rakitić (6.5) Kapetan siguran u sredini, rutinski matirao Ochou s bijele točke, njegovo htijenje i igra nikad nisu bili upitni. Kao ni korektan odnos prema reprezentaciji. 

Od '76 Čop (-) Premalo igrao za ocjenu.

Badelj (6) S njim na terenu kreativci u veznom redu puno lakše dišu jer on obavi puno prljavog posla. Tako je bilo i sinoć, no ozlijedio se krajem prvog dijela utakmice. Nadajmo se da koljeno nije teže stradalo, jer i te kako Badelj treba ovoj reprezentaciji. 

Od '45 Bradarić (6) Solidno odradio posao u sredini, ima Filip tu dozu agresije i odgovornosti u obrani. Još kad bi stigao nešto napraviti i prema naprijed...

Pjaca (5) Prije godinu dana ozlijedio se na utakmici protiv Estonije i još uvijek se nije vratio u nekadašnju formu. Sinoć nas nije uvjerio da može preuzeti važnu ulogu u reprezentaciji, bio je najlošiji na terenu. Očito će mu trebati još vremena da se vrati u pravu formu, a vremena baš i nema - manje od tri mjeseca do početka SP-a 

Od '60 Rog (5.5) Ušao kad se utakmica već razvodnila brojnim zamjenama. 

Kovačić (6) Jedva prolazna ocjena. Ono malo lopti koje je imao u nogama i pokušao proigrati napadače bile su prebrze. Kao da je tražio Ronalda, a zaboravio da Kramarić i Pjaca nisu ni sjena Ronaldove kvalitete i brzine. Mateo mora i može bolje.

Rebić (7) Najaktivniji i najbolji, najviše je pokušavao i prijetio, čini se kako je njemu najviše stalo do toga da se nametne. Driblinzi, centaršutevi, prodori... Najozbiljnija prijetnja Meksikancima, ali i Ivanu Perišiću, izbornik Dalić ima slatke brige kada su u pitanju lijeva krila. E, da, jedna bizarnost - čak trojica od četvorice igrača koji su pazili na njega tijekom utakmice ozlijedila su se. 

Od '71 Pašalić (-) Premalo igrao za ocjenu.

Kramarić (5.5) Jedan konkretan pokušaj u '12 minuti otišao je preko gola... Nije to bila njegova večer, puno bolji bio je protiv Perua, ali ruku na srce - ni vezni red mu nije dao previše upotrebljivih lopti. 

MEKSIKO 

Ochoa (6) Kod kaznenog udarca bio je nemoćan, drugog posla praktično nije ni imao.

Araujo (-) Zarana se ozlijedio, već u '15 minuti stradalo mi je koljeno u pokušaju blokiranja udarca Ante Rebića, pa je iznesen na nosilima s terena. 

Od '15 Reyes (-) Ni on nije izdržao puno duže od Arauja, njega je Rebić izludio pa je u poluvremenu zamijenjen. 

Od '46 Salcedo (-) Ušao i izašao zbog ozljede ramena.

Od '69 Alvarez (-) U dvadesetak minuta nije ni on stigao previše napraviti. 

Ayala (6) Stigao je pozatvarati sve što je trebalo u obrani, a to je za igrača u njegovoj ulozi najvažnije. 

Moreno (6) S Pjacom na svojoj strani nije ni imao previše posla... 

Hernandez (5.5) Jedino vrijedno spomena je šut s 20 metara koji je nokautirao Vidu. Na sreću privremeno. 

Govea (6) Meksiko je imao puno veći posjed lopte od Hrvatske, a kad je tako, onda je vezni red dobro odradio svoj posao. 

Od '46 Molina (6) Nastavio je gdje je Govea stao, solidno...

Guardado (6) Kapetan je odigrao na iskustvo, na granici prolazne ocjene.

Od '60 Jimenez (5.5) Njegovom zamjenom Meksiko nije dobio praktično ništa. 

Pizarro (5) Jedna od najlošijih u redovima El Tri sinoć. 

Od '46 Layún (5) Skrivio penal na Jedvaju. Nevjerojatan prekršaj na rubu kaznenog prostora, bez ikakvog rezona. 

Vela (5.5) Premalo za igrača njegovog kalibra.

Lozano (6.5) Najopasniji u redovima Meksika, malo na jednoj, malo na drugoj strani napada, uglavnom je dobivao dvoboje jedan na jedan s Pivarićem. 

Chicharito (6) Ni on nije bio na visini zadatka...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske