Obavijesti

Sport

Komentari 49

Rebinho, majstore! Asistirao i odveo Eintracht u polufinale

Rebinho, majstore! Asistirao i odveo Eintracht u polufinale
1

Nakon Lige prvaka, poznati su polufinalisti i Europske lige. Eintracht je uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice prošli su dalje gdje će igrati protiv Chelseaja i Matea Kovačića. Drugi par čine Arsenal i Valencia...

VIDEO

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić odigrao je sjajnu utakmicu za Eintracht iz Frankfurta te je bio jedan od najzaslužnijih za 2-0 pobjedu svoje momčadi protiv Benfice u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige kojom je nadoknađen zaostatak od 2-4 iz prvog dvoboja u Lisabonu otprije tjedan dana. Iako je ukupni rezultat poravnat na 4-4, njemački sastav izborio je polufinale zbog golova postignutih u gostima.

Euroleague, Eintracht Frankfurt vs Benfica Lissabon

Rebić se nije upisao u strijelce, ali je bio ključni igrač u obje akcije iz kojih su postignuti golovi. Naš je igrač u 37. minuti nanizao nekoliko gostujućih igrača prije no što je dodao loptu Gaćinoviću čiji je udarac sa 20-ak metara zaustavila vratnica, no lopta se odbila na nogu Kostiću koji je pogodio za 1-0, dok je u 67. minuti Rebić donio loptu pred kazneni prostor Benfice, a onda ju i smirio za Rodea koji je preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut nemoćnog Vlachodimosa.

Do kraja dvoboja Benfica je pogodila vratnicu, ali nije stigla do pogotka koji bi nju odveo među posljednja četiri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Eintracht Frankfurt - Benfica Lisbon

Rebić je odigrao čitav susret za Eintracht, dok Filip Krovinović nije konkurirao za nastup u sastavu Benfice.

Eintracht će u polufinalu 2. i 9. svibnja igrati protiv Chelseaja koji je s ukupnih 5-3 izbacio prašku Slaviju. Prva utakmica igrat će se u Frankfurtu, dok će uzvrat biti u Londonu. Bit će to derbi između hrvatskih reprezentativaca Ante Rebića i Matea Kovačića koji standardni prvotimci svojih klubova.

Gledatelji na Stamford Bridgeu u Londonu vidjeli su golijadu u kojoj je domaći Chelsea sa 4-3 svladao prašku Slaviju što mu je uz 1-0 iz prvog susreta u Pragu bilo dovoljno za prolazak u polufinale. Nakon samo 17 minuta igre bilo je čak 3-0 za Chelsea golovima Pedra (5), Delija (10-ag) i Girouda (17) i činilo se kako se češkom sastavu sprema katastrofa. Souček (26) je smanjio na 3-1, da bi Pedro (27) svojim drugim golom vratio prednost domaćima na tri razlike. No, početkom nastavka zablistao je Ševčik (51, 55) koji je s dva lijepa gola smanjio na 4-3 i vratio nadu Slaviji čak i u mogući prolazak.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea.

Arsenal je i u uz vratnom susretu svladao Napoli, nakon 2-0 u Londonu u prvoj utakmici, u četvrtak je u Napulju bilo 1-0 za "topnike", a strijelac jedinog gola bio je Lacazette (36) iz slobodnog udarca.

Valencia je u španjolskom ogledu rutinski na svojoj Mestalli svladala Villarreal sa 2-0 i tako potvrdila 3-1 pobjedu iz prvog susreta. U strijelce su se upisali Lato (13) i Parejo (54).   

Arsenal i Valencia svoj će prvi polufinalni susret igrati 2. svibnja u Londonu, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Valenciji.

Pobjednici polufinala susrest će se u finalu u Bakuu 29. svibnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu