Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rečenica koja je probudila nadu da se Schumacher oporavlja...

None Foto: Gero Breloer/DPA/PIXSELL

U ovom trenutku smo u planiranjima da bolide, kacige i odijela predstavimo javnosti u muzeju, rekla je Sabine Kehm, a obožavatelji vjeruju da je ova rečenica dokaz da se Schumiju stanje popravlja

Za mnoge je nada da bi Michael Schumacher ponovno mogao biti onaj stari davno nestala. No nada da bi se legenda Formule 1 ipak mogla barem dovoljno oporaviti kako bi imala donekle dostojan život naglo je oživjela nakon jedne 'neoprezne' rečenice njegove menadžerice Sabine Kehm.

- Tijekom svoje aktivne karijere Michael je sačuvao većinu svojih bolida, odijela i kaciga. U ovom trenutku smo u planiranjima da ih predstavimo javnosti u muzeju koji želimo otvoriti u čast njegovih uspjeha - rekla je Kehm i tako uzburkala maštu brojnih obožavatelja lika i djela njemačkog genijalca da se ovo 'mi' odnosi upravo na njega te da Schumi sudjeluje u navedenim planiranjima bez obzira što je još u intenzivnom programu oporavka.

A mašta, nada i nagađanja zapravo su jedino što i preostaje javnosti s obzirom da Michaelova obitelj u strogoj tajnosti čuva sve detalje vezane uz njegovo zdravstveno stanje.

Schumi je osvojio najviše naslova prvaka (sedam) u povijesti Formule 1, a tešku nesreću doživio je na samom kraju 2013. godine na skijanju u Francuskoj. I dok se u prvi trenutak nije činilo da je ozljeda glave ozbiljnija, pa neki svjedoci čak kažu da je i pričao prilikom ukrcaja u helikopter, kasnije se ispostavilo da Michael ima po život opasne ozljede.

Šest je mjeseci bio u komi, a liječnici su mu tijekom operacije odstranili niz krvnih ugrušaka na mozgu. I dok je njegovo stanje i dalje upitno, dio javnosti uvjeren je kako će se takav borac sigurno oporaviti, a neki čak zagovaraju teoriju da je već na jako dobrom putu, no obitelj ga ne želi izložiti medijima dok oporavak ne bude potpun. Liječnici su pak njegovo stanje opisali izuzetno ozbiljnim, a ubrzo nakon nesreće morao je proći dvije operacije kojima su mu spašavali život.

Iz kome se probudio sredinom 2014., no po nekim informacijama i dalje je nepokretan i ne  može govoriti, a o njemu se brine čitav niz vrhunskim liječnika u njegovu domu u Švicarskoj.

Komentari (49)
  • Meni naslov i ta izjava o njegovim stvarima u muzeju daju bas suprotnu sliku. Kao da se polako oprastaju od njega a ostaci stvari idu u spremiste (muzej) za povjest.

    9. 10. 2017,   15:00
  • "Mi" vjerojatno znači njegova obitelj, a ne on...na žalost.

    9. 10. 2017,   14:00
  • ŠUMI ,samo naprijed ...legendo

    9. 10. 2017,   14:56