Obavijesti

Sport

Komentari 87

Recept za leteće golove CR7: Plivanje i hlađenje na -160 °C

Recept za leteće golove CR7: Plivanje i hlađenje  na -160 °C
4

Iako ga mnogi već odavno guraju u mirovinu, Cristiano Ronaldo odoljeva godinama svojim striktnim načinom života, a koliko mu dobro ide pokazao je i golom u letu na 2.56 m visine...

VIDEO

Alex Sandro je u 45. minuti ubacio loptu u peterac Sampdorije, a Ronaldo je skočio kao da će poletjeti i mirno zabio za 2-1. Juve je na kraju njegovim golom i srušio Sampu, a Portugalac još jednom oduševio svijet. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:36

Statistika je kasnije pokazala da je u tom trenutku Cristiano bio na 2.56 metara visine. To je i više nego li je bio prošle sezone kada je skočio na 2.31  m visine da zabije gol "škaricama" u utakmici protiv Reala. Čini se da su godine za njega zaista samo broj, ali ne bi to bilo tako da ne ulaže u sebe iz dana u dan. 

Halo, kontrola leta? Čudesni Ronaldo je 'preletio' Apenine
Halo, kontrola leta? Čudesni Ronaldo je 'preletio' Apenine

- Imam 34, ali moje tijelo ima 23 godine - izjavio je jednom prilikom prošle godine Ronaldo u još jednom pokušaju novinara da saznaju hoće li uskoro okačiti kopačke o klin. No, niti godinu dana kasnije, CR7 se ne čini ništa starijim. 

Već je ranije izjavio da njegovo tijelo na ovome nivou može igrati sve do njegove 41. godine, a da je on na terenu sretan i zadovoljan. 

Kako je nastao Ronaldov 'siuu': Nisam htio izletjeti s travnjaka
Kako je nastao Ronaldov 'siuu': Nisam htio izletjeti s travnjaka

No, što Portugalca toliko dugo drži među fizički najspremnijim sportašima na svijetu? 

Gotovo je nevjerojatno, ali istinito, da Cristiano nakon svojih utakmice uvijek ide na plivanje, dok će ostali igrači kod kuće odmoriti i možda gledati TV. Naravno, bazen Ronaldo ima u svome domu, vježbu za cijelo tijelo često izvodi sa svojim sinom Cristianom Jr. Osim bazena, kod kuće ima i krioterapeutsku komoru vrijedi 50.000 funti. U njoj Ronaldo provede oko tri minute na minus 160 do minus 200  stupnjeva Celzijevih kako bi oporavio svoje mišiće nakon velikih napora. 

Uz krioterapiju, napadač Juventusa koristi tople i hladne kupke kako bi potaknuo regeneraciju mišića, ali nakon svih napora obavezno spava osam sati. 

Fizičkoj spremnosti pomaže i njegova visokoproteinska prehrana, a jedno od najdražih jela mu je Bacalao a la Brasa - mješavina prženog bakalara, luka, tanko izrezanog krumpira i kuhanih jaja.

Ronaldo je posvećen treninzima i to jako puno onima van Juventusovog trening kampa, ali i mentalnoj snazi pa se tako jako puno druži sa svojim najmilijima. Zgodnom Georginom, djecom, majkom ili pak bliskim prijateljima... 

- Mentalna snaga mi je bitna kao i fizička. Kad sam s obitelji i prijateljima relaksiram se i budem pozitivan. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba