Obavijesti

Sport

Komentari 57

'Recept' za Poljud? Poštivanje dresa i svi kao jedan za Rijeku

'Recept' za Poljud? Poštivanje dresa i svi kao jedan za Rijeku
1

Sve izjave lidera poslije pobjede kod Intera imaju isti zajednički nazivnik. Momčad je vratila zajedništvo i mir izgubljen u turbulencijama koje je izazvao dio navijača, a potencirao dio svlačionice

VIDEO

Još se zna i pitanje je hoće li se ikad znati što su napravili igrači udaljeni iz prve momčadi (Šimić, Punčec, Mamić) te udaljeni pa 'pomilovani' Kvržić, ali i trener i vođe bijele momčadi pričaju o tome kako se napokon dočekana Rijekina pobjeda (prošlog vikenda u Zaprešiću) nije tek tako, slučajno dogodila poslije klupskih 'zahvata' u svlačionici.

Pokretanje videa...

00:20

Rijeka je tri HNL poraza zaredom, od kojih dva domaća, a zadnji ponižavajući (0-5 od Dinama) ušla u najveću krizu rezultata i svlačionice u eri predsjednika Damira Miškovića.

Klub je reagirao radikalno (konkretno objašnjenje nije emitirano u javnost), momčad je Rujevicu prepustila Vatrenima i povukla se u Sloveniju pa u prvom nastupu nakon turbulencija i izolacije pokazala najbolju igru od dolaska slovenskog trenera Rožmana.

Naravno, pobjeda nad Interom nije mjerilo, Zaprešićane se na njihovom travnjaku pobijedilo šest puta zaredom i Inter nije vrh HNL-a kojem Rijeka teži tako da ostaju mnogi upitnici iznad punog povjerenja kluba u svog mladog trenera koji je prije nego što će sa 4-1 pobijediti u Zaprešiću dao izjavu kojom je poručio 'možda jesam mlad, ali nisam blesav':

- Znam da mi nitko ne vjeruje zato što nemamo rezultata. Ali ja vjerujem da je Rijeka na pravom putu - rekao je Rožman, a poslije tek treće pobjede u sedam HNL-utakmica istaknuo:

-  Sad se zna koji ljudi žele nositi dres ovog kluba!

Kraj krize? Riječani su potopili izgubljeni Inter u Zaprešiću...
Kraj krize? Riječani su potopili izgubljeni Inter u Zaprešiću...

Da Simon nije na ego-tripu nego (stvarao uspješnu 'priču' ili ne) ima momčad koja ga slijedi potvrdili su dvojica igrača koji su vrh i kvalitetom i ugledom u bijeloj svlačionici: Mirko Antonio Čolak i Franko Andrijašević.

Čolak je našao i simboliku trijumfa upravo kod Intera:

- Pod Igorom Bišćanom prvu smo utakmicu dobili baš u Zaprešiću i krenuli s pozitivnim nizom. I sada se nadam nečem sličnom. U Splitu želimo pokazati našu kvalitetu i: kompaktnost. I preko te kompaktnosti ćemo doći do naše igre - rekao je Čolak.

Franko pak podvlači njegov poseban motiv za naredno kolo kad se ide na daleko meritorniji ispit, Hajduku na Poljud, a ističe i zaprešićki moment 'svi za jednoga' implicirajući da se u razdoblju prije prvenstvene pauze to negdje izgubilo:

- U Zaprešiću smo igrali jedan za drugoga što nam je možda nedostajalo u nekim utakmicama! A gostovanje na Poljudu... Za mene su utakmice protiv Hajduka drugačije. Imam svoje razloge. Neke stvari su mi se tamo dogodile u prošlosti i protiv njih je za mene drugačija utakmica - rekao je Andrijašević.

Dakle, temelj je isti igralo se kod Intera il Hajduka: poštivanje dresa i svi kao jedan za Rijeku. A onda ćemo kroz narednih nekoliko utakmica vidjeti je li ova Rožmanova Rijeka zaista na pravom putu dok očekuje - brojne odlaske i pojačanja već u zimskom prijelaznom roku!

Pokretanje videa...

01:40
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani