Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Recesija u Istri: Zbog štednje do zime zatvorene dvije tribine

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Otkad je američka grupacija na čelu s onim neobičnim tipom koji se zove Michael Glover najavila da prodaje svoj udio u klubu, krenula je štednja na svakom koraku. Novi korak su tribine...

Nije baš da je na utakmicama Istre 1961 - kao, uostalom, i na većini ostalih stadiona u HNL-u - prevelika gužva, nije baš da će odsad navijači ostati izvan stadiona jer nema dovoljno mjesta, ali svejedno zabrinjavajuće zvuči vijest da su iz Istre 1961 odlučili zatvoriti dvije tribine svoga stadiona Aldo Drosina sve do kraja jesenskog dijela sezone. Razlog je, kako je objašnjeno, štednja. I nije to prvi korak, već samo jedan u nizu...

Odluka kaže da se do kraja sezone zatvaraju istočna i južna tribina, a da će svi godišnji pretplatnici s ulaznicama za istok imati svoja mjesta na zapadnoj tribini. To će jednim dijelom smanjiti troškove organizacije utakmica, što nije nevažno u situaciji kad je klubu važna svaka kuna. Zbog toga su, zbog racionalizacije troškova, podijelili i nekoliko otkaza, pa u klubu više nisu voditelj omladinske škole, trener golmana, kondicijski trener... Jedina iznimka bit će utakmica s Hajdukom 19. studenog, za koju će biti otvorena južna tribina. Za sva ostale moći će se na zapad za 30 kuna, a na sjever za 20. 

Izbori | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime Posljednja je ovo faze jednog sloma kojeg autorski potpisuju pompozno najavljeni "investitori"... Nakon što mu nije uspjelo preuzimanje Hajduka, prije dvije i pol godine čovjek zvan Michael Glover i njegova grupacija ušli su u Istru. Obećavali su čuda, veliko investiranje, izlazak u Europu... Ukratko, hrpa budalaština i praznih priča. Dotadašnjem vlasniku, Rusu Ščeglovu, navodno su platili 2,1 milijun dolara za preuzimanje njegova paketa, kao što mu navodno ostali i dužni još oko pola milijuna. Od tad pa sve do trenutka kad su objavili da prodaju svoj dio vlasničkog udjela, koji se zbio nedavno, ulagali su - ništa.

- Mi nismo nikakva financijska korporacija niti smo planirali investirali u bilo kakvo gospodarstvo ili turizam, mi naprosto nemamo novaca za bilo kakve investicije tog tipa. Nama je od strane Michaela Glovera predstavljen projekt kluba koji će se samofinancirati, kluba s izgrađenom infrastrukturom koji će sam sebe održavati. Nikakvih razgovora oko drugih projekata nije bilo - rekao je Ian Whitmore, jedan od "investitora" iz Gloverove grupacije u razgovoru za Regional Express.

Američki vlasnici nisu uspjeli napraviti rezultat, nisu osigurali stabilnost kluba, a jedino što su uspjeli jest udaljiti se od navijača. Kojih u Puli, nasreću, i dalje ima, jer ljudi svoj klub i dalje vole... A voljet će ga još i više kad Glover i ekipa konačno odu. 

Komentari (7)
  • Hoće li se Zdravko Reić oglasiti? Dotični je bio najgorljivija pristalica preuzimanja Hajduka od strane Glovera..

    27. 10. 2017,   12:22
  • Welcome mr. Glover

    27. 10. 2017,   14:31
  • Na žalost u hrvatskom nogometu ima samo jedna svijetla točka privatizacije kluba (Rijeka), svi ostali su tu samo da bi izvukli pare, a klub ih uopće ne zanima od Glovera,Žužula i sličnih.

    27. 10. 2017,   11:34