Obavijesti

Sport

Komentari 54

Rekao je 'Srbi nisu nebeski narod' pa ga izbacili iz repke

Rekao je  'Srbi nisu nebeski narod' pa ga izbacili iz repke
3

Turbulentno je u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Izbornik Aleksandar Đorđević s najužeg je popisa pred Svjetsko prvenstvo izostavio Nikolu Kalinića iz zanimljivih razloga...

VIDEO

Izbornik srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević je skratio je popis reprezentativaca na 18 imena uoči Svjetskog prvenstva, a mnoge je iznenadilo to što na njemu nema Nikole Kalinića. On je inače poznat kao vrhunski krilni igrač čija je specijalnost obrana, a koji trenutačno igra za turski Fenerbahce.

Javnost susjedne države bila je uvjerena da je razlog nepozivanju na SP skandal u kojem je nedavno sudjelovao Kalinić kada je objavljen videozapis u kojem masturbira pred kamerom. Ipak, srpski mediji su objavili kako je stvarni razlog zapravo Nikolino političko stajalište pa je tako između ostaloga za Blic izjavio: 

- Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili. Imali smo svijetlih trenutaka u prošlosti, ali moramo se pomiriti s tim da smo sada mala i nebitna točka na golemoj karti svijeta. Tko mi ne vjeruje, neka proputuje svijetom i neka kaže strancima odakle je i tko je, doživjet će šok, siguran sam. Ja sam ga doživio – rekao je pa nastavio o temi Kosova:

- Kosovska bitka odvila se prije 600 i više godina i već desetljećima to nije 'naš' teritorij. Neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Nitko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bit će nam bolje - smatra Kalinić.

 

Kalinić je istaknuo i kako se potrebno u bilo kojem smislu maknuti iz prošlosti kako ne bi išli unazad, a svoje razmišljanje stvara na temelju raznih knjiga koje čita. Naglasio je da mu je trenutno na repertoaru Ivo Andrić, dok je Branimira Johnnyja Štulića, nekadašnjeg pjevača Azre, istaknuo kao genija ispred svoga vremena: 

- Donedavno su "Azra" i Darko Rundek bili neprikosnoveni u mom stanu predvođeni Štulićem, kojega smatram genijalcem ispred svog vremena. Nevjerojatno je i da su svi ti politički i društveni problemi, kompleksi i gluposti o kojima su pjevali i pisali prisutni dan danas bez ikakvog napretka - zaključio je 27-godišnji košarkaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe