Obavijesti

Sport

Komentari 24

'Rekli su da će doći kraj velike Rijeke, a vidite gdje smo sad...'

'Rekli su da će doći kraj velike Rijeke, a vidite gdje smo sad...'
6

Rijeka je u Ligi 10 od dolaska Damira Miškovića na čelo kluba u šest sezona osvojila velikih 450 bodova. A to je 80 bodova više od Hajduka i 163 više od Osijeka

VIDEO

GorgonKvržić i Sluga nosili su ili nose Rijekinu kapetansku vrpcu oko ruke, ali u to društvo po svemu spada senator riječke svlačionice - Dario Župarić.

Početkom svibnja napunjenih 27 godina, pun HNL (i Serie B) iskustva, najskuplji igrač u Rijekinoj povijesti (800.000 € Pescari prije dvije i pol godine)...

Iskusnik Župarić priča o temi 'Rijeka 2019/20'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nitko nije otišao, mladi se probijaju, neki su i za ove pripreme vraćeni s posudbi, nemamo puno ozlijeđenih, napokon imamo dvije momčadi na treningu... Dobro je - smije se Župarić kojeg ugovor s Rijekom veže još godinu dana.

Čim je osvojen Kup baš oko vas je krenuo karusel priča o interesu iz Engleske. Ostajete ili odlazite?

- Evo vidite gdje odlazim. Na pripreme u Kranjsku Goru. S mojom Rijekom. Je, bilo je nekih razgovora, ali u međuvremenu nema novosti na tu temu, a meni na pamet ne pada s time se opterećivati. Jednako kao kada je u kombinaciji bio odlazak u Anderlecht. Nije realizirano i idemo dalje. Meni je, sto puta sam to ponovio, sjajnu tu gdje jesam.

Što naravno ne znači da promjena neće biti, prijelazni je rok zapravo tek počeo...

- A znamo svi kako Rijeka funkcionira. U svakom se prijelaznom roku nekoga proda. Od toga klub živi. I onda uvijek idu iste priče. Kako smo oslabljeni, kako je došao kraj velike Rijeke, ovo-ono, a na kraju... Mi smo uvijek najmanje drugi, zadnjih šest sezona je tako. Isto je bilo prošle sezone, sve puno skepse i tmurnih predviđanja, a mi lijepo na kraju osvojimo Kup pa nek' priča tko što hoće!

Sumnje su krenule kad ste ispali iz Europe, od Sarpsborga.

- E to je bio kiks koji si ovog ljeta ne smijemo dozvoliti. Znam da svi pričaju o prvoj službenoj utakmici nove sezone, Superkupu s Dinamom (13. srpnja u Maksimiru, nap.a.) kao meču za koji se pripremamo, ali ono najvažnije je 8. kolovoza kada počinjemo s europskim utakmicama (3. pretkolo Europske lige, nap.a.) - priča nam Župarić pa pojašnjava...

- Superkup je trofej i sigurno da ćemo ga ići osvojiti, nisu nam ni u Puli davali šanse protiv Dinama pa smo im dali tri komada, ali Europa je važnija jer Europa je: lova. Tamo klub može zaraditi, to je i izlog za igrače. Dakle, sigurno je da želimo što bolje i što dalje u Europi, a domaća natjecanja za Rijeku uvijek imaju iste ciljeve.

Pojasnio je i to, sa jednim velikim dodatkom cijeloj priči:

- U Kupu, po mogućnosti, do kraja, kao što smo napravili prošle sezone i uzeli trofej, a u Prvoj HNL biti u vrhu, na poziciji koja donosi igranje u Europi, ali ove sezone uz jedan bitan dodatak: i s drugog mjesta se može u Ligu prvaka!

Barem drugo mjesto ne bi trebao biti problem. U eri Damira Miškovića Rijeka ne ide ispod drugog mjesta.

- Istina, ali vidite da se konkurencija pojačava i realno je predvidjeti da će svake sezone biti sve neizvjesnije u samom vrhu lige. Pretpostavljam da će se do kraja prijelaznog roka dogoditi i neka prodaja no ponavljam: Rijeka stalno tako funkcionira i stalno ispunjava svoje planove i želje!- rekao je Dario Župarić.

Rijeka je u Ligi 10 od dolaska Damira Miškovića na čelo kluba u šest sezona osvojila 450 bodova. Čak 80 više od Hajduka i 163 više od Osijeka!

Prije gostovanja kod Dinama u Superkupu Bišćanova će momčad u Villachu odigrati dvije pripremne utakmice, 5. srpnja s ruskim Sočijem i 9. srpnja s izraelskim Hapoelom. Na Rujevici su već pobijedili slovenske klubove Bravo (3-1) i Celje (2-1).

Ždrijeb za 3. pretkolo Europske lige kada će Rijeka doznati svojeg protivnika bit će održan 22. ovog mjeseca, Prva HNL starta 20. srpnja (Varaždin na Rujevici), a prve euro-utakmice Rijeka igra 8. i 15. kolovoza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram