Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Rekli su da je bolje za obojicu da ne posjetim Schumachera'

None Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Nemam nikakvih novosti o Michaelu Schumacheru, njegova obitelj nije mi dozvolila da ga posjetim, otkrio je Rubens Barrichello u razgovoru za brazilski Globo

Iako i sam proživljava životnu dramu, Rubens Barrichello u razgovoru za brazilske medije prisjetio se svog bivšeg momčadskog kolege Michaela Schumachera.

- Pokušao sam pronaći način da ga posjetim, no iz njegove obitelji odgovorili su mi da to ne bi bilo dobro ni za njega, ni za mene - rekao je Barrichello u razgovoru za brazilski Globo u emisiji u kojoj je otkrio da je i sam početkom ove godine jedva preživio.

RUBENS BARRICHELLO Drama Brazilca: Išao u bolnicu zbog glavobolje, a otkrili tumor

Rubens je završio hitno u bolnici u siječnju ove godine zbog neizdržive glavobolje, a detaljnim pregledima otkriven mu je po život opasni tumor. Operiran je i tek je sada obožavateljima otkrio o čemu se točno radilo, a na pitanje novinara o zdravstvenom stanju bivšeg kolege nije mogao puno otkriti:

- Nemam nažalost apsolutno nikakve novosti o Michaelu.

Dvojac je zajedno vozio u Ferrariju između 2000. i 2005. godine, a u tom vremenu Brazilac se često znao požaliti kako je Nijemac privilegiran. No rasprave se nisu nastavile po završetku karijere i Barrichello i Schumacher ostali su u dobrim odnosima. Od teške nesreće na skijanju u prosincu 2013. Michael je prikovan za krevet, a vijesti o njegovu zdravstvenom stanju dolaze na kapaljku, pogotovo nakon što je devet mjeseci nakon nesreće premješten na kućnu njegu u vilu u Švicarskoj.

FORMULA 1 Ricciardo slavio u Kini: Kad ja pobjeđujem, nikad nije dosadno

- Jedino što možemo reći je da obitelji jako cijeni suosjećanje navijača. Sigurna sam da ljudi doista razumiju da njegovo zdravstveno stanje nije nešto što bismo trebali dijeliti s javnosti - rekla je Schumijeva menadžerica Sabine Kehm.

O zdravstvenom se stanju po mnogima najboljeg F1 vozača u povijesti, dakle, može samo nagađati, a i ona nagađanja koja se pojave iz redova stručnjaka nisu dobra. Tako je nedavno ugledni neurokirurg Colin Shieff potvrdio ono čega se svi boje.

- Nažalost, stanje Michaela Schumachera gotovo sigurno se neće popraviti.  Priroda njegovih ozljeda, kao i informacije koje dobivamo svih ovih godina, sugeriraju kako je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. I što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja - kaže Shieff koji nije liječio Schumachera, no jako dobro zna što znače ozljede poput Michaelove.

Komentari (45)
  • Život je kratak. Ništa ne znače ni novci niti slava. Bitna je obitelj i prijatelji. Na kraju se uvijek sve svede na to.

    21. 4. 2018,   14:49
  • Nisam ga volio jer je bio predominantan pa mi je tako formula postala dosadna. Ono, ionako će on pobjediti. Ali od nesreće mi ga je žao. :(

    21. 4. 2018,   14:22
  • Jel nije ovo Massa na slici?

    21. 4. 2018,   15:59