Obavijesti

Sport

Komentari 27

Remi Hajduka protiv Zorye, vrijeme je za Europsku ligu

Remi Hajduka  protiv Zorye, vrijeme je za Europsku ligu
1

Jedna pobjeda, remi i dva poraza konačna je statistika Hajduka nakon priprema na Pohorju u Sloveniji. Već 9. srpnja 'bile' očekuje prva utakmica ove sezone u kvalifikacijama za Europsku ligu...

VIDEO

Hajduk je odigrao posljednju pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone. Splićani su remizirali protiv ukrajinske Zorye Lugansk (1-1), gdje je nekada igrao današnji stoper 'bilih' Svatok.

Jedna pobjeda, remi i dva poraza konačna je statistika Hajduka nakon priprema na Pohorju. Da se moglo bolje, moglo se, no tek će prve službene utakmice u sezonI otkriti koliko zapravo ova momčad vrijedi.

Dosta statično i loše izgledali su 'bili' u prvom poluvremenu. Imali su posjed lopte, no niti jednom nisu zaprijetili suparnicima u prvih pola sata. Nakon što je sudac pozvao igrače na osvježenje, Oreščanin im je ljutim korakom prišao i rekao kako su užasno igrali. To kao da je pozitivno djelovalo na igrače koji su konačno živnuli i krenuli s prilikama.

Lopez je pucao glavom preko gola, a onda je Dario Špikić u sjajnom prodoru prošao četiri igrača Zorye i išao jedan na jedan, no nije bio precizan. Bivši igrač Dinama sigurno je jedan od najvećih dobitaka priprema i Siniša Oreščanin moći će računati na njega u novoj sezoni.

Dokazao se sjajnim prodorima, velikom energijom koju daje momčadi i driblinzima, a naročito danas protiv Ukrajinaca.

Hajduk je na gol čekao sve do 40. minute kada je precizan bio Darko Nejašmić. Bradarić je ubacio iz kornera, loptu je na drugu stativu prenio Stefan Simić, a tamo je bio potpuno sam Nejašmić i lagano zabio za 1-0 iz same blizine. 

Kada se činilo da je obrana napokon dobila na stabilnosti, da su pogreške iza njih, opovrgnuo nas je Joel Abu Hanna. Probio je Nijemac lijevu stranu i onda se sjurio u kazneni prostor gdje je lagano zabio pored Ljubića za 1-1. Nevjerojatno je da su ga igrači Hajduka tako naivno pustili, bez prekršaja, što je on lagano iskoristio. 

Bili su Splićani do kraja utakmice znatno bolji, gol je bio tako blizu, no Ukrajinci su se uspjeli obraniti i ostalo je 1-1.

Moglo je biti i bolje, ali Oreščanin može biti zadovoljan. Vidio je i sam koliko od koga može očekivati i tko će mu biti u prvom planu. Dobio je i dva pojačanja, no za vjerovati je da će na Poljud u narednim danima pristići još koji igrač, naročito na poziciji napadača gdje 'bili' praktički nemaju nikoga. 

Što je pripremljeno, pripremljeno je. Hajduk već 9. srpnja igra prvo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu protiv malteške Gzire u gostima, a HNL počinje 21. srpnja utakmicom protiv Istre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše