Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Renault: McLaren pokreće novu utrku u 'naoružanju'

None Foto: REUTERS

McLarenov bolid na ravnim predjelima zbog krilca postiže 5 do 6 km/h veću brzinu od ostalih. u Renaultu tvrde da su stražnja krilca ilegalna...

Na startu prošle sezone u Formuli 1 sporni su bili difuzori na bolidu Brawn GP-a, a sada je polemika pokrenuta oko stražnjih krilaca na bolidima McLarena.
- Posve je jasno da su McLarenova krilca posve ilegalna. Ovime su otvorili novu utrku u 'naoružanju' i to će svaku momčad stajati velike količine novca. FIA bi trebala biti puno čvršća i rezolutnija kod ovakvih pitanja - rekao je Renaultov izvršni direktor Bob Bell nakon prvog slobodnog treninga uoči prve utrke nove sezone Formule 1, Velike nagrade Bahreina.
Slično stajalište kao sada u Renaultu imali su prethodno i u Red Bullu, ali su sada promijenili mišljenje.
- I mi smo dovodili u pitanje dizajn tog krilca, ali iz FIA-e su ga pregledali i stoga je očito pametan dizajn, a ne ilegalan. Sada bi bilo uzaludno 'mlatiti praznu slamu' i tražiti rupe u pravilniku – rekao je šef Red Bullove momčadi Christian Horner.
Nagađa se McLarenov bolid na ravnim predjelima upravo zbog spomenutog krilca postiže 5 do 6 km/h veću brzinu od ostalih momčadi.

Komentari (6)
  • ma, od ove godine prestajem gledat formulu1, definitvno... nemam više živaca, totalno je izgubila smisao!

    12. 3. 2010,   16:27
  • Samo nek se Ranault ne javlja !!!

    12. 3. 2010,   16:27
  • ko da nisu i prije znali za to, mogli su napravit, sad kad su skuzili da su ovi brzi,onda ne valja. ko vam kriv.

    12. 3. 2010,   16:27