Obavijesti

Sport

Komentari 73

Repešina Budućnost oštra: Za nas ABA liga više ne postoji!

Crvena zvezda je u Pioniru u 'majstorici' pobijedila Budućnost 97-54 i osvojila ABA ligu. Sve je obilježio kaos prije utakmice, a nakon svega oglasili su se iz crnogorskog kluba

VIDEO

O svim događajima ćemo detaljno i sa dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu, oštro su poručili iz uprave KK Budućnosti.

Kaos u Beogradu! Delije napale košarkaše Budućnosti i Repešu
Kaos u Beogradu! Delije napale košarkaše Budućnosti i Repešu

Crnogorski je klub jučer glatko izgubio u petoj utakmici finala ABA lige 97-54 kod Crvene zvezde, ali najmanje se priča o utakmici. Podsjetimo, sat vremena prije utakmice je nekoliko najžešćih navijača crveno bijelih, kako pišu crnogorski mediji, došli na parket, igrali basket, pa onda i sjeli nekoliko metara od klupe gdje su se nalazili igrači Budućnosti. Sve to, očito, kako bi unijeli strah u njihove kosti, a to su očito i uspjeli.

Iz crnogorskog kluba izdali su priopćenje u kojem traže smjenu rukovodstva ABA lige jer su događaji iz Pionira u potpunosti neprihvatljivi i daleko od sporta. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni stožer Budućnost Volija su večeras doživjeli horor - linč i fizičko nasilje.

Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u službenom priopćenju. Povrijeđeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog stožera, sa potencijalno smrtnim slučajem da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrirati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde. Svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim događajima ćemo detaljno i sa dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu.

Nakon nekoliko minuta zagrijavanja, ti isti navijači napali su igrače gostujuće momčadi i gađali ih sa svime što im se našlo pod rukom. Bilo je tu upaljača, kovanica, boca, a neki su čak pisali i da su bacali i cigle, no na kraju se radilo o vrećici u kojoj su se nalazile kokice. Bilo je tu i vrijeđanja na račun Jasmina Repeše, a orilo se i 'Ubij Šiptara'. Nakon toga, očekivano, košarkaši Budućnosti odigrali su lošu utakmicu i izgubili.

Repeša odbio dati izjavu, bivši NBA igrač poludio: Ovo je užas

Nakon sve drame i uvjerljivog poraza, brojni novinari okupili su se u pres salonu da poslušaju što to trener Budućnosti Jasmin Repeša ima za reći nakon utakmice. A onda šok. Jasmin se uopće nije ni pojavio u salonu, a nedugo nakon toga su se javili iz kluba te rekli kako njihov trener i igrači neće dati izjave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener