Obavijesti

Sport

Komentari 29

Revanš Cro Copa i Nelsona: 8 godina čekao je na iskupljenje

Revanš Cro Copa i Nelsona: 8 godina čekao je na iskupljenje
1

Premda odaje dojam kao da više voli nedjeljni ručak zaliti pivom nego otići u dvoranu i trenirati, Nelson je itekako opasan. Mirko će morati pripaziti na desnu ruku, a ključ bi mogla biti kondicija

VIDEO

Više od sedam godina prošlo je otkad se Mirko Filipović posljednji put borio u SAD-u. Krajem te 2011., nakon koje ga je sportski put u nadolazećim godinama ponovno vratio u Japan, odradio je posljednju borbu u ugovoru s UFC-em - protiv Roya Nelsona u Las Vegasu, hramu MMA-a.

Kasnije se u jednokratnom izletu u Krakowu revanširao Gabrielu Gonzagi za poraz i tako završio svoju priču s najjačom MMA organizacijom svijeta. Poraz protiv Nelsona ostao je samo loše sjećanje i priča koju jednog dana treba ispraviti.

No, kažu da ima nešto simbolično u Cro Copovim revanšima. Neke stvari kao da su predodređene i tako je bilo u dogovoru borbe s Gonzagom. A tako je, izgleda, i sada s Nelsonom.

Jer sjajni američki teškaš koji je profesionalac od 2004. u međuvremenu je UFC zamijenio Bellatorom pa je uvelike olakšao budući dogovor revanša s Mirkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Bellatora Scott Coker ime teškaške divizije Bellatora izgradio je na prekaljenim i iskusnim borcima i u poslovni plan savršeno uklopio borce poput Fjodora Jemjeljanenka, Matta Mitrionea, Sergeja Karitonova, Cheicka Konga, Quintona Jacksona, Roya Nelsona...

U tim okvirima, revanš Cro Copa i Nelsona došao je kao naručen. Da je Big Country ostao u UFC-u, do uzvratne borbe vjerojatno nikad ne bi došlo.

Životna forma

Član legendarnog PRIDE-ova trojca Fjodor-Minotaur-Cro Cop u UFC je ušao na velika vrata, a izašao na sporedna. Razlika u borilištu, pravila koja zabranjuju soccer kickove i dopuštaju laktove koje Mirko do tada nije koristio usmjerili su njegovu karijeru i epizodu u Americi u neželjenom pravcu.

Okončao je karijeru i odlučio se zauvijek oprostiti od sporta koji ga je proslavio. Trening i borbe godinama su mu bile svakodnevica pa je i nakon odlaska u mirovinu nastavio trenirati. A ponude su stizale same od sebe. I stizale.

Sve je dovelo do toga da je Mirko trenutno u najboljem pozitivnom nizu u karijeri. Ima devet pobjeda zaredom i podigao je pehar Rizinova turnira iz 2016. gdje je pobijedio borce poput Muhammeda "King Mo" Lawala i Amira Aliakbarija.

Svih devet borbi završio je prekidom i koliko god zvučalo nevjerojatno prisjećajući se zlatnih dana PRIDE-a, Cro Cop je u 44. godini života u najboljoj rezultatskoj formi.

Što očekivati od Nelsona?

S druge strane, Nelson je u nizu od dva poraza. U zadnjih 10 borbi ima čak sedam poraza, no i to malo otkriva onome tko nije upoznat sa stilom i karijerom 'debeljka'.

Premda odaje dojam kao da više voli nedjeljni ručak zaliti pivom nego otići u dvoranu i trenirati, Nelson je itekako opasan. Njegov poznati desni swing rušio je mnoge borce, a nosi i crni pojas u BJJ-u pod Renzom Graciejem.

Dakle, jednako je opasan i u stojci i u parteru, a njegova brada kroz karijeru je podnijela velike, velike batine. Poput borbe s Danielom Cormierom ili klasika s Markom Huntom.

No, i njega su sustigle godine i više nije kao što je bio kada se borio pod UFC-em. Kondicijski je bitno slabiji od Mirka i nešto je izgubio na brzini.

Mirko će morati pripaziti na tu desnu ruku i pokušati kružiti oko Nelsona. Također, ključ će vjerojatno biti kondicija što znači da bi Cro Cop mogao koristiti nešto više udaraca u tijelo nego uobičajeno.

Isto tako, valjalo bi izbjegavati klinč, ali u slučaju dominantne pozicije u parteru Mirko bi morao koristiti laktove koji su mu zadnjih nekoliko borbi bili važan forte.

U borbu ulazi kao veliki favorit i kreće po 10. pobjedu zaredom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener