Obavijesti

Sport

Komentari 21

Revolucija u Osijeku: Meštrović kažnjava, a vi možete do novca

Revolucija u Osijeku: Meštrović kažnjava, a vi možete do novca
1

Kad u 89. minuti vodiš dva gola razlike, a u 91. bude 2-2, onda pričamo o 11 igrača na terenu. Očito je da nama igrači biraju pristup toplo-hladno u određenim utakmicama, kaže predsjednik Osijeka

VIDEO

Držao je Osijek 2-0 protiv Varaždina do 89. minute u nedjeljnoj utakmici Prve HNL u Gradskom vrtu, a onda je neshvatljivo primio dva do kraja i prosuo pobjedu protiv novaka u ligi.

Takav rasplet događaja nije najbolje sjeo predsjedniku bijelo-plavog kluba Ivanu Meštroviću koji je odlučio kazniti cijelu momčad, a novac će dodijeliti za projekt Osječana.

Pokretanje videa...

01:41

- Šokirani smo i iznenađeni raspletom ove utakmice, ostaje nam skupa poruka da je i ovo moguće. Ne pričamo ovdje o navijačima, taktici, treneru, stručnom stožeru i upravi kluba. Kad u 89. minuti vodiš dva gola razlike, a u 91. bude 2-2, onda pričamo o 11 igrača na terenu - rekao je Meštrović i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Od prvog dana najavio sam borbu protiv provincijskog mentaliteta u klubu i oko njega, a ovo je upravo bio provincijski mentalitet za koji moramo naći lijek. To je nešto što nam se uzastopno događa već treću sezonu. Očito je da nama igrači biraju pristup toplo-hladno u određenim utakmicama i to je nešto što si ozbiljan klub ne može dopustiti.

Osijek prosuo nemoguće: Dva gola primili u zadnje tri minute
Osijek prosuo nemoguće: Dva gola primili u zadnje tri minute

Otišao je korak dalje i osmislio što će s novcem, čiji iznos još nije poznat.

- Nije kazna tu da klubu uštedi novac, već da primjerom pokaže koja je ideja u pozadini Osijeka: pokretati i ubrzati dobre projekte u našem gradu. Stoga ćemo iznos kojeg ćemo tek utvrditi pretvoriti u nešto dobro, u neki projekt naših sugrađana i time pokušati pretvoriti lošu u dobru energiju. Jer je naš pokret veći od nogometa i nastavlja se.

Osijek: Utakmica 08. kola HT Prve lige, NK Osijek - NK Varaždin

Za kraj je ipak istaknuo da Osijek ima samo jedan poraz u osam kola, da trener Dino Skender još nije poražen u Gradskom vrtu od dolaska na klupu i da ne trebaju biti nezadovoljni trećim mjestom na tablici.

- Pitanje je radimo li svi u ovom trenutku u cilju dolaska na više mjesto na ljestvici ili vođeni srcem, a ne racionalnošću, možda to sami sebi otežavamo - zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:31

Kako do novca?

Osijek je pozvao sve sugrađane i simpatizere kluba da se pisanim putem prijave s opisom projekta na kojem rade i kojem bi dobro došla financijska podrška. Prijava treba sadržavati informaciju o projektu (opis i status), problemu za koji trebaju sredstva, traženi iznos i plan kako će ih utrošiti. Osim toga, trebaju navesti i zašto navijaju za Osijek.

Prijave su otvorene od 16. do 30. rujna i primaju se na e-mail marketing@nk-osijek.hr uz predmet "Kaznom do nagrade!". Kako kažu u klubu, prema transparentnim kriterijima vezano za dragocjenost projekta lokalnoj zajednici bit će odabran i financiran ili sufinanciran jedan projekt koji će pratiti na njihovim kanalima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov