Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Rezali su me i opet sastavljali, ja sam kao ljudska slagalica'

'Rezali su me i opet sastavljali, ja sam kao ljudska slagalica'
3

Rezali su ga i prekrajali su kao da 'rade novog čovjeka'. Uzmi s ruke, premjesti na nogu. 'Ukradi' s bedra pa stavi na gležanj. Ubaci pločicu i nek' drži dok može. Ljubav prema nogometu jača je od ozljeda

VIDEO

Santi Cazorla s Villarrealom je skoro pobijedio Barcelonu. Asistencija Carlosu Bacci za 4-2 bila je nogometna raskoš najviše kategorije.

Na kraju je završilo 4-4. Santi Cazorla vs. Barca 4-4. Santi ima 34 godine. Dio je nogometne povijesti, a i dalje igra. Vrhunski igra.

Premda zapravo baš i 'ne bi trebao'. To da Santi Cazorla može igrati nogomet, to baš ni liječnicima specijalistima nije najjasnije.

Sve su mi tetovaže razbacane

Za renomirani engleski Guardian španjolski je umjetnik lopte opisao pobjedu ljubavi prema nogometu nad lomovima, infekcijama, bakterijama i prijetnjom amputacije.

Rezali su ga i prekrajali su kao da 'rade novog čovjeka'. Uzmi s ruke, premjesti na nogu. 'Ukradi' s bedra pa stavi na gležanj. Evo citata za skicu jedne (posebne) karijere...

- Ja sam Santi Cazorla i ja sam ljudska slagalica. Dio mišića lijeve ruke mi je u desnom gležnju. Dio mišića desne noge je u desnoj peti, a onaj dio kod lakta pokrpan je dijelom bedrenog mišića.

- U stopalu imam metalnu pločicu. Toliko su me rezali i preslagivali da više nijedna tetovaža na meni nema nikakvog smisla. Sada su to kao nasumce razbacana slova.

Oporavak od 636 dana

La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid

- Imao sam bezbroj operacija koljena, gležnja i stopala. Kirurg Mikel Sanchez je moj primjer ubacio u studiju koju je napisao. On i fizioterapeuti mi kažu da nikada nisu vidjeli tako ekstremni primjer 'krpanja' profesionalnog sportaša.

- Nakon jedne operacije imao sam bakterijsku infekciju koja mi 'pojela' 10 cm tetive. Sve se događalo ispod kože pa je prava šteta konstatirana tek kad su opet otvorili gležanj.

- Nakon deset operacija opet me razrežu i zateknu žestoku infekciju. Tkivo uništeno, kost mekana. Bio sam u Arsenalu, Arsene Wenger je rekao: "Ovo je nešto najgore što sam ikad vidio".

- Ja sam klasični nogometni fanatik. Zaljubljen sam u nogomet. Lud sam za nogometom. A ozljede i operacije su mi uzele 636 dana karijere u kojima nisam smio taknuti loptu.

- Obitelj me se 'htjela odreći' jer su im liječnici svako toliko govorili da nije u pitanju nogomet nego hoću li moći hodati ili hoće li mi morati amputirati dio noge.

Di ćeš s tom nogom, jesi normalan?!

- Dvaput sam mislio prekinuti karijeru, 2015. i 2016. Puknuće kosti u stopalu pa ozljeda ligamenata koljena. Igram, na poluvremenu se ohladim pa ne mogu hodati od bolova.

- Wenger je ljudina. On je nakon svih operacija aktivirao onu 'plus jedan' godinu ugovora u ime kluba i rekao mi "Santi, oporavljaj se u miru. Imaš ugovor, misli na zdravlje".

- Nakon treninga plačem od bolova, a ženi kažem "To su suze radosnice". I bile su. Jer plakao sam od bolova, ali i od sreće. Sreće što mogu: šutnuti nogometnu loptu!

- Poslije oporavka odem na prvi trening, suigrači u svlačionici gledaju moje ožiljke pa mene, pa ožiljke, pa mene... I onda kolektivno: "Di ćeš ti s tom nogom, jesi normalan"?!

- Nedavno su igrale legende Arsenala i Reala, na Emiratesu. Moji Topnici me nisu zvali da igram, a znate zašto? Jer je to tekma za bivše igrače, a ja: još uvijek igram nogomet!

Pokretanje videa...

00:18
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...