Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Riesch nova 'Kraljica', na postolju Gius i Zahrobska

None Foto: R. Anić 21

Završena je druga vožnja slalomske utrke za Svjetski kup "Snježna kraljica" na Sljemenu. Pobjednica je Riesch, nakon što je Vonn pala

Loše, loše. Sad se samo možemo moliti da uđemo u drugu vožnju, pričale su Ana i Nika nakon prve vožnje i više od tri sekunde zaostatka za vodećom Lindsey Vonn. Zajedno sa njima molili su i navijači na Sljemenu.
'Anica ti si naša Snježna kraljica’ viorio se transparent u ciljnoj ravnini ispod kojeg je Ana nemoćno širila ruke doskijavši do 16. mjesta. Odmah je otišla Janici.
- Zapinjala sam na neke tragove na stazi - pričala je Ana pomićući pancericu naprijed nazad po snijegu pokušavajući Janici objasniti kako je to izgledalo.
- To nije skijanje, to nije onaj osjećaj. Jednostavno cijeli dan se nisam nekako posložila. Malo me zezaju i pluća ali slalom traje minutu i morala sam odvoziti puno bolje - rekla je razočarana Ana nako osvojenog 16. mjesta.
Nika Fleiss je završila tri mjesta ispod Ane.
- Više mi znači jedan dobar lauf u Semmeringu kao prošlog vikenda, nego 20. mjesto kojih u karijeri imam jako puno - tužno je nakon sljemenskog slaloma pričala Nika Fleiss.
Za vrijeme nastupa Nike i Ane Sljeme je “eksplodiralo”. Pjevalo se, vikalo, bubnjalo a posebno impresivne bile su brojne trube.
- Čula sam navijače čim sam krenula iz startne kućice. Kako sam se približavala cilju trube su bile sve glasnije. Pokušala sam sve no nije išlo. Mozak je otišao negdje drugdje - rekla je Ana Jelušić. Pobijedila je Njemica Maria Riesch kojoj je to treći ovosezonski trijumf.
- Vidljivost je bila slaba ali atmosfera... Dugo sam u skijanju i ovako nešto još nisam vidjela. Navijali su za mene kao da sam “domaća” skijašica - rekla je nova Snježna kraljica.

Komentari (14)
  • treba bit realan i rec da su obadvije nase skijasice 2 svjetska liga i to je to.nikakve ozljede nisu krive ko sta sere cosic ni startni broj jednostavno nema tu materijala za nesto vise.

    4. 1. 2009,   10:44
  • joj pametnih glava pa kakaju protiv naših cura, a da su među prvih 10 tada bi ove riječi bile sasim drugačij, jadni ste ......... zaista nezahvalan narod, bijeda, čemer i jad.......... cure du odskijale ...... nekada bolje nekada lošije..... Ani i Niki sve naj......... bez obzira na kojem su mjestu............

    4. 1. 2009,   11:12
  • Još ste jednom pokazale koliko \"imate u glavi\"

    4. 1. 2009,   10:35