Obavijesti

Sport

Komentari 49

Rijeci će se napraviti nepravda, ali iznad svih je samo Hrvatska

Rijeci će se napraviti nepravda, ali iznad svih je samo Hrvatska
1

Rujevica je bila itekako dobra kad se prije godinu dana organiziralo utakmicu bez gledatelja i prihoda (0-0 sa Engleskom u Ligi nacija), a Vatreni uvijek hvale fenomenalno ozračje u Rijeci i Opatiji

VIDEO

U Hrvatskoj nemamo ama baš niti jedan pravi, novi, moderan i veliki nogometni stadion, ali smo majstori da opet i u tome 'uspijemo' naći razlog novim podjelama.

Pokretanje videa...

01:27

HNS i Split su 'ratovali' godinama. Onda je sve promijenila jedna utakmica na kojoj upravo zbog godina neslaganja sa vrhom HR-nogometa nije bio predsjednik splitskog Hajduka, a dopredsjednik nije ni pozvan u ložu pa je utakmicu gledao u privatnome aranžmanu.

Kako reprezentacija koja nam je donijela toliko silne radosti nije u Cardiffu uspjela uzeti sva tri boda, promijenila se i paradigma pristupa domaćinstva zadnjoj (i odlučujućoj) utakmici Euro-kvalifikacija sa Slovačkom koja je odavno dodijeljena riječkoj Rujevici, a sada sve (još uvijek neslužbeno) sugerira da Vatreni 16. studenoga neće u Rijeku, a vjerojatno ni u Split nego opet - u Zagreb.

Rijeci i Riječanima to, naravno, ne može i neće biti drago.

Rijeka je čekala šest godina prije nego je 2017. mogla biti domaćin svojoj Hrvatskoj pa je dočekala - kiks Čačićeve momčadi s Finskom koji je donio smjenu izbornika i dobili smo Dalića i srebro.

Rujevica je bila itekako dobra kada je, prije godinu dana, trebalo organizirati utakmicu bez gledatelja i bez prihoda (0-0 sa Engleskom u Ligi nacija).

Rijeka je tada plaćala tuđe pogreške, incidente koji su se događali na drugim stadionima.

Vatreni su se u Rijeci pripremali, a u Opatiji boravili dobrim dijelom priprema za neponovljivo mundijalsko ljeto 2018. U Rijeci su, npr., odigrali zadnju utakmicu prije neponovljive brončane 1998.

I svaki put, doslovno svaki put, svaka je generacija Vatrenih glasno hvalila fenomenalno ozračje u Rijeci i Opatiji.

Kada reprezentaciji treba mir, kada se želi raditi bez negative, a svejedno osjećati navijačku ljubav i podršku - Rijeka je uvijek tu.

I zato je jasno da će po svemu sudeći vrlo vjerojatno oduzimanje domaćinstva sa Slovačkom biti nepravda prema Riječanima i Rijeci, prema njihovoj vječnoj i bezuvjetnoj podršci Hrvatskoj. Ali...

Ako se u utakmici u kojoj trebamo osigurati plasman na Euro 2020. ide za što brojnijom podrškom i za okruženjem na koje su Vatreni daleko najnaviknutiji onda Zagreb zapravo i nema alternativu.

Riječani će reći da nije pošteno da ih se na taj način podcjenjuje, ali će bez ikakve demagogije reći i ono što je mnogima na usnama tek deklarativno. Iznad svih - Hrvatska.

Pokretanje videa...

02:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu