Obavijesti

Sport

Komentari 0

Riječka nogometna mladost na djelu: Bušnja zabio za pobjedu

Riječka nogometna mladost na djelu: Bušnja zabio za pobjedu
1

U nastavku utakmice šansu je dobila toliko osporavana riječka mladost i - pokazala da zaslužuje šansu. Nije to bila neka rapsodija, ali 'klinci' su bili življi i poduzetniji od već pomalo umornih seniora

VIDEO

Rijeka se pobjedom oprostila od Portugala i Albufeire iz koje se sutra, via Venezia, vraća na Kvarner. Večeras je golom mladog Međimurca Denisa Bušnje (18) pobijeđena četvrta momčad kineske lige Beijing Sinobo Guoan FC kojem su nedostajala petorica reprezentativaca (igraju na Azijskome Kupu), a najbolji pojedinac - Brazilac Renato Augusto, nije ni ulazio u igru.

Odlučio 18-godišnjak

Rijeka je dominirala cijelu utakmicu, dominirala i promašivala. Heber koji bi se trebao prodati baš u Kinu promašio je prve dvije šanse u 5. i 8. minuti, u dva navrata iz daljine je pokušavao Petar Mamić, a sjajne prigode propustili su i Pavičić i Puljić. Kinezi su priprijetili jednom, preko Viere, ali Sluga je odličnom intervencijom izvadio loptu iz donjeg lijevog kuta.

U nastavku su, naravno, krenule brojne zamjene, šansu je dobila toliko osporavana riječka mladost i - pokazala da zaslužuje šansu. Nije to bila neka rapsodija, ali 'klinci' su bili življi i poduzetniji od već pomalo umornih seniora.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:06

Pobjednički gol Bušnja je zabio nakon solo-akcije: ulazak s lijeve strane, dribling, lopta namještena na desnu nogu i odličan šut u donji desni kut Dehaija - 1:0 i pozdrav Portugalu sa drugom uzastopnom pobjedom.

Mance čeka u Lisabonu

Kapetan Gorgon nije igrao, i dalje ga se čuva iz predostrožnosti. Sutra će na lisabonskom aerodromu Riječane dočekati pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance koji je ranije otišao iz Albufeire da bi u portugalskoj prijestolnici finiširao prvi veći posao Rijekinog zimskog prijelaznog roka.

Rijeka-Beijing Sinobo Guoan FC 1:0

Strijelci: 1:0 Bušnja (86').

Rijeka: Sluga (46' Prskalo) - Raspopović (71' Braut), Župarić (83' Pavelic), Punčec (46' Velkovski), Mamić (71' Smolčić) - Pavičić (71' Čanađija), Lončar (71' Capan) - Kvržić (71' Acosty), Puljić (46' Vuk), Heber (71' Bušnja) - Čolak (83' Mitrović). Trener: I.Bišćan.

Beijing: Sen - Jiang, Tenglong, Peng, Lei - Saeter - Xizhe, Yennaris, Viera, Taiyan - Bakambu (od 46': Dehai, Zhi, Yiming, Yangqiang, Longfei, Kaisaier, Dongwei, Siqi, Guobo, Xinole, Mengtao). Trener: R.Schmidt.

Albufeira, Stadio Municipal. Gledatelja: 50. Sudac: Pinto (Portimao).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom