Obavijesti

Sport

Komentari 161

Rijeka s dvije kontre uništila Škote, Gent za skupinu EL-a!

Rijeka s dvije kontre uništila Škote, Gent za skupinu EL-a!
8

Nakon što je na Rujevici prošli četvrtak slavila s 2-0, Rijeka u je istim rezultatom slavila i u Škotskoj protiv Aberdeena. Strijelci su bili Lončar i Čolak za prolazak u play-off Europske lige

VIDEO

Riječki nogometaši plasirali su se u posljednje pretkolo Europske lige nakon što su i u uzvratnom dvoboju 3. pretkola svladali škotski Aberdeen, ovaj puta na njegovom Pittodrieu s 2-0.

Kako je i prvi susret prije tjedan dana na Rujevici završio pobjedom Rijeke od 2-0, hrvatski je doprvak prošao dalje s ukupnih 4-0. Rijeka je tako uzvratila Aberdeenu koji je bio uspješniji u susretu ova dva kluba u 2. pretkolu Europske lige prije četiri godine.

Slijedi Gent

Bišćanova je momčad mirno izdržala početni pritisak domaćih, a onda je već u 10. minuti stigla do ključnog pogotka u gostima kojim je praktički riješila pitanje ukupnog pobjednika. Acosty je dobio loptu na desnom krilu i zatim ju vratio do Kvržića koji je poslao upotrebljiv ubačaj na prvu vratnicu gdje je utrčao Lončar i nogom pospremio loptu u mrežu.

Već je tada pozicija škotskog predstavnika bila praktički izgubljena, a kada je Ojo u 20. minuti isključen zbog drugog žutog kartona, bilo je jasno kako nikakvog preokreta neće biti. Belgijski igrač u škotskom sastavu prvi je žuti karton dobio već u 6. minuti grubim startom na Acostyju, da bi u 20. oborio i Capana koji je bio u prodoru pa je morao napustiti travnjak.

Rijeka je do kraja prvog poluvremena i povećala prednost, a kreatori gola opet su bili Acosty i Kvržić. Acosty je pokrenuo protunapad i nakon što je vukao loptu gotovo 50 metara, uspio ju je poslati na desni bok gdje je stigao Kvržić koji je potom ubacio na drugu vratnicu. Ondje je Čolak bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu.

Hrvatski će doprvak u 4. pretkolu za suparnika imati belgijski Gent koji je izbacio ciparski AEK iz Larnace s ukupnih 4-1. Nakon 1-1 iz prvog dvoboja na Cipru, Gent je u uzvratu bio uspješniji s 3-0, a strijelci za belgijski sastav bili su Depoitre (65) i David (90+3, 90+6). Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Gentu, dok je uzvrat u Rijeci na programu 29. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka