Obavijesti

Sport

Komentari 303

Superkup je 'modri'! Sjajan gol Gojaka, Majer ušao i pocrvenio

Superkup je 'modri'! Sjajan gol Gojaka, Majer ušao i pocrvenio
23

Dinamo je osvojio šesti Superkup u povijesti Hrvatske pobijedivši Rijeku 1-0 na Maksimiru golom Amera Gojaka. Još mu je jedan čudno poništen, a Lovro Majer dobio je dva žuta samo tri minute nakon što je ušao

VIDEO

Dinamo je šesti put u povijesti osvojio Hrvatski nogometni superkup. Branitelj naslova prvaka na Maksimiru je pobijedio osvajača Kupa Rijeku 1-0 pred 5075 gledatelja zahvaljujući golu Amera Gojaka iz 41. minute.

Kao da je i jednima i drugima ova utakmica prerano došla nakon napornih priprema pa nisu pokazali neku osobito lijepu igru u prvom dijelu, ali u nastavku su zato dodali gasa, a Dinamo je pokazao puno više prema naprijed i uzvratio rivalima za poraz u finalu Kupa u Puli krajem svibnja.

Nenad Bjelica postavio je momčad s Arijanom Ademijem s kapetanskom trakom od prve minute, a Marko Lešković mogao je domaćinu donijeti vodstvo u 22. minuti, kad je nakon Oršićeva ubačaja glavom pogodio u prečku.

Dinamo je prije odmora ipak kapitalizirao bolju igru u prvom dijelu i premoć u posjedu lopte. Amer Gojak u 41. minuti dobio je finu povratnu loptu Marina Leovca nakon auta na lijevoj strani, okrenuo se i pogodio suprotni kut pokraj ukopanog Simona Sluge.

"Modri" su u nastavku zaigrali u brzini više, Gavranovićev je gol u 56. poništen zbog faula na Župariću. Nedugo kasnije Sluga je morao spašavati Riječane u šansi Hajrovića, a onda je u 73. minuti doista neshvatljivo poništen drugi gol za domaćina.

Nakon ulaska Oršića u šesnaesterac pomoćnik Đurak podigao je zastavicu iako je Mislav bio u dozvoljenoj poziciji, a Ivan Tomečak zabio je autogol protiv bivšeg kluba. Nije vrijedio prema sucu Mariju Zebecu i njegovoj ekipi.

Prije kraja još je bilo svega - Lovro Majer ušao je u 82. minuti pa dobio dva ekspresna žuta kartona zbog oštrih startova laktom na Kvržiću i nogom na Pavičiću u samo tri minute, a u 88. minuti Livaković je bio na velikoj kušnji. Momčilo Raspopović pobjegao je Dinamovoj obrani i našao se sam pred Dinamovim golmanom, ali Livi mu je fantastično skinuo nogom.

Dinamo je tako ipak sačuvao prednost i u sezonu ulazi s trofejem kojeg je posljednjeg osvojila upravo Rijeka pobjedom na Kantridi protiv "modrih" prije pet godina.

Svi osvajači Superkupa:

  • 1992. Hajduk
  • 1993. Hajduk
  • 1994. Hajduk
  • 1995. - 2001.   nije igrano
  • 2002. Dinamo
  • 2003. Dinamo
  • 2004. Hajduk
  • 2005. Hajduk
  • 2006. Dinamo
  • 2008. - 2009.   nije igrano
  • 2010. Dinamo
  • 2011. - 2012.   nije igrano
  • 2013. Dinamo
  • 2014. Rijeka
  • 2015. - 2018.   nije igrano
  • 2019. Dinamo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače