Obavijesti

Sport

Komentari 15

Rijeka i Armada: Ponos grada, moraju naći zajednički jezik!

Rijeka i Armada: Ponos grada, moraju naći zajednički jezik!
4

Armada je ponos grada, stvoren na ljubavi prema Rijeci. Rijeci kojoj: treba Armada. Rijeka i Armada su jedno i moraju ostati jedno. Jedva čekamo utakmicu sa punim sjeverom s kojeg grmi podrška Rijeci!

VIDEO

Što je Rijeci, osim jednog boda, ostavio 0:0 remi s Hajdukom na Rujevici? Frustriranost domaće utakmice bez pobjede u debiju, potvrdu zajedništva unutar svlačionice i cijelog kluba, gorčinu Armadine tišine, pozitivne najave skorog povratka Hebera i Tomečaka...

Hajduk je potvrdio svoju proljetnu, stabilniju nogometnu priču, a ilustracija Rijekine nadmoći jest činjenica da ni taj, bolji Hajduk nije mogao do pobjede niti protiv momčadi kojoj su nedostajala osmorica igrača, a gotovi svi koji su igrali u tjednu derbija borili su se s virozom i visokim temperaturama.

Igor Bišćan je na treninzima prije Hajduka imao 12-13 igrača, uključujući juniore i - kadete. Ako su ovi, jedva oporavljeni i desetkovani, osvojili bod u otvorenoj utakmici u kojoj su mogli i do sva tri, čista je logika da bi zdravija i kompletnija Rijekina momčad vjerojatno i dominirala i to rezultatski materijalizirala.

Momčad je upala u peh sa virozom, ali još uvijek ostaje nerazjašnjeno da li su brojne ozljede (naravno, isključujući primjere poput Vukovog pucanja kosti stopala) posljedica samo peha ili pogrešaka u metodologiji i procesu zimskih priprema.

Dobro je što je trener Bišćan najavljuje da je tijekom ovog tjedna moguć povratak najboljeg klupskog HNL-strijelca Hebera, a Tomečak kaže da se i on nada za koji dan ući u puni trenažni program.

Ako 'epidemija' zdravstvenih tegoba stane Rijeka će sama sebe lansirati u niz boljih igara i rezultata baš kao što se dogodilo čim su Bišćan i suradnici po preuzimanju momčadi pohvatali konce i postavili svoj kurs.

HNK Rijeka -  HNK Cibalia

A Armada... Šutnja dok Torcida vrijeđa Rijeku i Riječane, uvredljivost zbog činjenice da je klub u privatnom vlasništvu slijedeći jasno postavljene ingerencije odabrao trenera kojeg je odabrao, upućivanje uvreda vlasniku i predsjedniku koji je Rijeku preuzeo u očajno besperspektivnom stanju pa ga odveo do najvećih uspjeha u klupskoj povijesti... To nikako ne može biti na korist Rijeci.

A Rijeci treba Armada. Treba joj Armadin huk podrške, treba joj Armadina pozitiva. Ni sve pare svijeta ne bi donijele titulu, trofeje i europske uspjehe da nije bilo tog zanosa svih navijača, te pozitive koju sam Mišković stalno spominje i na kojoj gradi sve što u životu stvara. Armada je u tom smislu podrške bila i ostat će najglasnija, najvjernija i na kraju krajeva najvažnija sastavnica.

Mišković je sa njima razgovarao prije odluke o Kekovom nasljedniku pa posve ispoštovao sugestiju 'samo nemoj nekog 100% hajdukovca ili 'mamićevca'. Ako Igor Bišćan nešto nije onda apsolutno nije ni hajdukovac, ni mamićevac!

Zar je Rijeci na korist bilo vaditi iz naftalina jednu gotovo dva desetljeća staru Bišćanovu gestu prema riječkim navijačima (i to gestu za koju se momentalno po dolasku ispričao!)? Ili se hvatati transfera člana njegovog stožera Renata Pilipovića iz Rijeke u Dinamu kad se svi (dovoljno stari) sjećaju u kakvim se okolnostima i u koje doba taj transfer dogodio te iz kakve je Rijeke u kakav Dinamo Pilipović otišao? I to, također, prije skoro 20 godina!

Zar zaista itko misli da je Mišković iz nekog, nikome jasnog razloga, odlučio ne modernizirati Kantridu nego trošiti novac na izgradnju stadiona i kampa na Rujevici? Zato je potrošio milijun eura na dokumentaciju za novu Kantridu?!

Rijeka je sada nemjerljivo jača, stabilnija, uspješnija, bolja nego u doba kad se domaćeg dečka Pilipovića prodalo Dinamu. I umjesto uživanja u aktualnoj stvarnosti, daje se značaj epizodama iz prošlosti. Nitko nije bezgrešan pa ni ova Rijeka, ni ova Uprava, ni Damir Mišković, ali uporno generiranje raskola ne govori 'Mi želimo bolju Rijeku' nego vodi prema zaključku  'Od Rijekine snage bitnije nam je da mi sudjelujemo u klupskim odlukama'?!

A to ne može i ne smije biti istina. Rijeka i Armada su jedno i trebaju ostati jedno. Bilo koja druga priča ne može za rasplet imati ono što bi svakome kome je Rijeka na srcu moralo biti daleko najbitnije: Rijekinu dobrobit.

Sadašnji stav i ponašanje utoliko su apsurdniji i štetniji jer ostatak navijača ne dijeli to mišljenje. Svi ostali ne vide problem ni u Miškoviću, ni u Bišćanu, ni u Pilipoviću. Svi ostali dođu pa navijaju. Ako se ne igra dobro zvižde i negoduju, ali ako vide da igrači daju sve od sebe onda im na pamet ne pada krenuti u destrukciju.

Pokretanje videa...

01:25

Jer riječki je navijački zakon uvijek bio da se tolerirati neće samo jedno: ako se za Rijekin grb ne bori sa svojih 100%. A svi igrači, kompletan stručni stožer, cijela Uprava, svi koji rade u klubu, daju sve od sebe za Rijeku! Da pitanje gdje bi Rijeka bila ako Miškoviću pukne film pa digne sidro - ni ne potežemo. Svi takvi scenariji sugeriraju jedino 'film katastrofe'.

Klub je jak, stabilan i sa strahovito jakom unutarnjom kohezijom na svim razinama. Armada je ponos grada, stvoren na ljubavi prema Rijeci. Armada želi jaku Rijeku... I ima ju. Rijeci treba Armadina podrška... Nek' ju dobije. Neka zajedno idu prema pobjedama. Sve drugo nit' je zdravo, niti može izaći na dobro.

Jedva čekamo utakmicu sa punim sjeverom s kojeg grmi podrška Rijeci!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta