Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Rijeka je i 2015. bila favorit pa znate kako je to tada završilo!'

'Rijeka je i 2015. bila favorit pa znate kako je to tada  završilo!'
7

Škoti nisu trenirali nego samo lagano prošetali travnjakom Rujevice. U četvrtak će imati podršku 300 svojih navijača u Rijeci, a rado podsjećaju na 2015.: 'I tada ste bili favoriti, ali mi smo prošli dalje'!

VIDEO

Aberdeen je stigao u Rijeku. 'Unuci Alexa Fergusona' navrli su u velikom broju, cijela ekspedicija broji najmanje 70 članova: igrača, trenera, pratećeg osoblja iz stožera, klupskih medijskih djelatnika, team managera, predstavnika nekoliko škotskih medija...

Sutra im se pridružuje 300 navijača koje uz Kvarner vežu predivne uspomene. Prije četiri godine su imali tri dana ljetovanja i kupanja, maknuli se iz kišne domovine (i ovih dana u Aberdeenu je 16-17 stupnjeva uz stalnu kišu) i još Rijeci utrpali tri komada.

Sam Cosgrove i ostali Crveni nisu, sukladno najavi, na Rujevici trenirali nego samo lagano prošetali travnjakom, osjetili podlogu...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Aberdeen na Rujevici 01:00

Najbolji igrač i i strijelac dosta je mrko sjedio sa strane, dosta škrti osmijeh pao je tek na izričiti fotoreporterski zahtjev...

Trener Derek McInnes pokrenuo je press-konferenciju deset minuta prije najavljenog termina. Pa Rijeci i komplimentirao i podsjetio ju na to kako joj je bilo kad je Aberdeen zadnji put došao u grad:

- Rijeka jest favorit, možda ne izraziti, ali teoretski joj svi daju malu prednost u odnosu na nas. Naravno, mi ne zaboravljamo kako je ista priča bila i prije četiri godine, a svi se sjećamo kako je to završilo! - govorio je McInnes o 3-0 za Škote na Kantridi i 2-2 u Aberdeenu te Rijeci izbačenoj iz Europe.

- Nemamo ozlijeđenih, a efekti prijelaznog roka me ne zanimaju. Znamo svi da je Scott McKenna sjajan stoper i zanimljiv mnogim klubovima, ali dok je tu, dok je sa nama, od njega očekujem 100%-nu fokusiranost na Aberdeen. Dečko je sjajna osoba i zaslužuje iskorak u karijeri no dok toga ne dođe... Nema smisla razmišljati o stvarima na koje trener nema utjecaja - zaključio je McInnes.

- Dok nas ždrijeb nije opet spojio nisam ni znao da Rijekinu momčad vodi takvo ime kao što je Igor Bišćan. Drago mi je da on sutra ne igra! Jako se puno toga promijenilo od naših zadnjih utakmica s Rijekom. Ostala su dva-tri igrača kod nas, dva-tri kod Rijeke i... Ja na klupi Aberdeena - smijao se simpatični Škot koji je šef Aberdeenove struke od travnja 2013. te dodao kako mu se čini da je ova Rijekina generacija "fizički superiornija, ali i sa nekoliko izrazito dobrih tehničara".

Rujevica Škotima valjda neće biti sretna, a ovako su slavili 2015. godine, tada - na Kantridi:

Goran Kovačić/Pixsell Goran Kovačić/PIXSELL Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL Goran Kovačić/PIXSELL

Rijeka - Aberdeen 0-3

Bio je 16. srpanj 2015. Golove za Škote zabili su Considine (38'), Pawlett (52') i McLean (75'), a igrali su ovi sastavi:

Rijeka: Vargić, Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac, Radošević (od 56' Bezjak), Bradarić (od 74' Močinić), Tomasov (od 46' Kvržić), Lima, Sharbini, Balaj. Trener: Matjaž Kek.

Aberdeen: Ward, Logan, Shinnie, Considine, Taylor, McGinn (od 69' McLean), Hayes, Pawlett (od 63' Flood), Goodwillie (od 83' Rooney), Quinn, Jack. Trener: Derek McInnes.

Pred 8 tisuća gledatelja sudio je Francuz Amaury Delerue.

U četvrtak od 20:00 na Rujevici će glavni arbitar biti Španjolac, Ricardo De Burgos Bengoetxea koji je prije dvije godine u španjolsko Superkupu zbog protesta isključio C.Ronalda, a slavni je Portugalac zbog toga dobio kaznu od pet utakmica neigranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu