Obavijesti

Sport

Komentari 103

Rijeka kao sudbina tate i sina Kranjčar: Poraz mu nije opcija

Rijeka kao sudbina tate i sina Kranjčar: Poraz mu nije opcija
1

SUDBINA Rijeka je 2004. obilježila karijeru sina Nike Kranjčara, danas će i oca Zlatka. Prvi put od 1999. godine Rijeka dočekuje Dinamo kao prva na tablici

VIDEO

Ako je suditi po Cicinim igračkim uspjesima u Rijeci, onda bi mu, gotovo sigurno, utakmica na Rujevici mogla biti posljednja na klupi Dinama. Naime, Kranjčar u dresu Dinama nikad u prvenstvu nije pobijedio u Rijeci. Štoviše, igrao je u najtežem porazu “modrih” od Rijeke. Tog proljeća 1978. Rijeka je pobijedila Dinamo 4-0.

Na put u Rijeku Cico Kranjčar ispraćen je uz poruku Mirka Barišića: “Izgubiš li derbi, izgubit ćeš posao”.

Cico protiv komisije NSJ

- Nije lako kad ovaj težak ciklus utakmica otvoriš uz dva poraza, ali vjerujem da se možemo vratiti na naš put i pokazati igru koju smo imali kroz kvalifikacije za Ligu prvaka - rekao je Zlatko Kranjčar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako postoji klub s kojim Cico nema sreće, onda je to Rijeka. U tom gradu Cici je oduzeto prvenstvo Jugoslavije, koje nije zaboravio cijelu karijeru.

- Za mene je te 1979. prvak bio Dinamo - smatra Cico.

Za one koji ne znaju, radilo se o “slučaju Tomić”. U 1. kolu Rijeka je na Kantridi pobijedila Dinamo 2-1,  ali uz nepropisan nastup Edmonda Tomića, prinove iz Prizrena. Kosovski je Hrvat vukao dva žuta kartona iz prethodne sezone te je morao preskočiti utakmcu s Dinamom. Zagrepčani su prije utakmice upozorili domaće da će se žaliti ako Tomić bude u sastavu, što su i učinili.

Kek uvjeren u pobjedu

NSJ je registrirao utakmicu 3-0 za Dinamo. Tad se žalila Rijeka, ali je ta žalba odbijena. Naknadno je NSJ promijenio odluku i uzeo Dinamu bodove.

Devet je puta u prvenstvu Jugoslavije Cico dolazio na Kantridu, čak je i zabijao golove, no nikad nije pobijedio. Izvukao je tri remija i šest puta izgubio.

Izgubi li Cico u Rijeci, to će mu biti treći uzastopni poraz, a tijekom vladavine Zdravka Mamića samo je jedan trener preživio takav scenarij - Zoran Mamić.

Riječani su u euforiji, prvi put od 1999. dočekuju Dinamo kao vodeći na tablici. Matjaž Kek te je godine završio igračku karijeru i krenuo u trenerske vode. A danas je trener sa 17-godišnjim iskustvom.

Navijači zamjerili Niki

- Na nama je da se Dinamova crna serija prolongira. Rana je faza prvenstva, ali s psihološkog stajališta rezultat utakmice može utjecati u borbi za naslov prvaka - rekao je Kek.

Kantrida je 2004. bila kobna za Niku Kranjčara. Dinamo je izgubio 4-2, navijači su ga nakon te utakmice uzeli na zub i Niko je prvo prebačen na klupu, a kasnije otjeran iz kluba. Rijeka je obilježila karijeru Kranjčara juniora, a gotovo sigurno će i seniora...

Glupost Taravela i pobjeda Rijeke

  • DERBI Prošle sezone Rijeka je kući pobijedila Dinamo 2-1, a susret je obilježio Jeremy Taravel, koji je udario Vešovića i dobio crveni karton.
  • TEŽAK POSAO Neće nam biti lako, gotovanja u Rijeci su teška, svjestan je Cico.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram