Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rijeka kod Lokomotive nije ni pobijedila, ni dala gol 880 dana

Rijeka kod Lokomotive nije ni pobijedila, ni dala gol 880 dana
2

Rijeka je ukupno daleko bolja u međusobnim ogledima s Lokomotivom (22-5-9, gol-razlika 71:30), a ove je sezone Lokose i izbacila iz Kupa, ali: u Prvoj HNL Rijeka kod Lokomotive nije ni pobijedila, ni dala gol 880 dana

VIDEO

Tablica sugerira da se večeras (19:00) u Kranjčevićevoj igra HNL-derbi: Rijeka vs Lokomotiva. Prije nešto manje od četiri mjeseca Rijeka je na Rujevici razbila Lokomotivu, 3:0.

Igrač utakmice bio je: Araujo dos Santos... Heber. Dva gola i ovacije tribina. Heber sad živi u New Yorku, igra za NY City, a Bijeli u Zagreb idu po pobjedu koju čekaju dvije i pol godine.

Jer Rijeka je Lokomotivu ove sezone dvaput pobijedila i izbacila u Kupu, ali u posljednja četiri HNL-gostovanja sva je četiri puta poražena i to bez postignutog gola. Rijeka kod Lokomotive nit' je pobijedila, niti je dala gol - 880 dana!

Tablica Prve HNL

 

Igor Bišćan, šef riječke struke, najavljuje:

- Igramo utakmicu u rangu one s Osijekom, protiv momčadi koja se bori za iste pozicije kao mi, koja je jako kvalitetna i koja je u zadnjim utakmicama osjetno dignula kvalitetu igre. Oni mogu igrati direktno, mogu igrati kombinatorno, mogu igrati na kontre, imaju takve igrače. Radonjić je jedan od rijetkih igrača u ligi koji se može nametnuti bilo kojoj obrani, Jakić mu se pridružio u zadnjem razdoblju, dobro izgledaju u paru. Bili su u krizi rezultata i igre, ali su se popravili od utakmica protiv Dinama i Osijeka.

Kakva je situacija s ozljedama koje u 2019. udaraju po Rijeci jače od bilo kojeg protivnika?

- Neki su se priključili treninzima, u prvom redu Lončar, Čolak i Escoval, koji je odigrao dobar dio pripremne utakmice. Lončar i Escoval će konkurirati za utakmicu, Čolak neće jer je tek počeo trenirati pa nećemo riskirati. Tomečak također neće igrati, njegova ozljeda nije dobro sanirana i ne ide na bolje u dovoljnoj mjeri da bi igrao. Vratili su se Pavičić i Mamić i to je to. Nešto dobiješ, nešto izgubiš s modifikacijom sustava. Dobro je izledalo, dobro je završilo protiv Osijeka što nam je dalo povoda za razmišljanje. Dobro je znati da možemo modificirati sustav.

Mladi su zbog ozljeda i(li) kartona dobili šansu i... Oduševili navijače.

- Razumijem javnost, razumijem medije i navijače, treba biti pozitivan. Ali i realan i oprezan! Mladi dečki u osjetljivoj su fazi karijera, ne treba pred njih stavljati prevelika očekivanja. Fenomenalno su odgovorili u ne baš idealnim uvjetima, pokazali su kvalitetu. Prve testove su prošli, ali zaletavati se s izjavama ne bi bilo pametno. Ja nisam takav tip. To bi značilo da ćemo ih sada gledati pod povećalom, a ne bi bilo pošteno prema njima očekivati od njih da će rješavati utakmice i zabijati golove. Lijepo je nestrpljivo očekivati svaki njihov daljnji doprinos u igri i pokušavati procijeniti što bi mogli značiti u budućnosti za klub. Trebamo biti pozitivni i umjereni u prognozama - rekao je Bišćan.

Rijeka i Lokomotiva dosad su odigrali 36 utakmica. U Rijekinu korist su i omjer 22-5-9 i gol-razlika 71:30. Ove sezone Bijeli i Lokosi igrali su triput (dvije utakmice u prvenstvu, jednu u Kupu) uz dvije riječke i jednu ZG-pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao