Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rijeka na Korzu dočekala skoru putnicu za Sejšele

None Foto: Goran Kovačić/VL

Snježana Pejčić se vratila kući nakon izuzetno uspješnog nastupa na Olimpijskim igrama. U Pekingu je postala prva Hrvatica s medaljom

Svirali su bendovi En face i Kolaž, a Snježana se smješkala.
- Nisam navikla na ovakvu pozornost, sve je ovo malo previše i sad sam dosta zbunjena - rekla je Snježana Pejčić u srijedu navečer, nakon što je sletjela avionom iz Pekinga. Dan kasnije nova doza toga čega joj je previše, njeni Riječani su lijepo popunili središnji dio Korza kako bi pozdravili brončanu streljačicu. Dojmovi sa samog natjecanja kojim je ušla u povijest - postala je prva djevojka koja je osvojila olimpijsku medalju za Hrvatsku - davno su se slegli. Njena bronca razveselila nas je već prvog olimpijskog jutra. Nekoliko sati nakon svečanog otvorenja pogađala je savršeno, a sada su na svečanom dočeku 'pogađali' drugi.
Prije svih gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je najavio da će predložiti gradskom poglavarstvu nagradu za Snježanu.
- Na sljedećoj sjednici gradskog poglavarstva predložit ću da se Snježanu Pejčić nagradi s 80.000 kuna. Uz to, još jednom ću obećati da će Rijeka uskoro dobiti svoju dvoranu za streljaštvo - rekao je Obersnel i razveselio Snježanu.
No to nisu i sve nagrade za brončanu olimpijsku. Tvrtka Croatia osiguranje nagradit će je s 10.000 kuna, a čelnici Riječkog sportskog saveza obećali su da će joj platiti - put na Sejšele. Nije loše za jednu trgovkinju i donedavno anonimnu sportašicu...

Komentari (5)
  • Bravo!!!

    22. 8. 2008,   03:37
  • bravo snješkice bravo bavo bravo jupppiii jee baš je bilo lijepo sinoć na korzu

    22. 8. 2008,   07:31
  • Bravo Snježana. Ti si ponos i dika Hrvatskog naroda.

    22. 8. 2008,   09:02