Obavijesti

Sport

Komentari 22

Rijeka ne šalje Murića Dinamu, a Čolak i Župarić bi mogli otići

Rijeka ne šalje Murića Dinamu, a Čolak i Župarić bi mogli otići
3

Na sugestiju o tome kako se piše da je klupski vrh već dogovorio Murićevu prodaju u Maksimir na Rujevici možete čuti samo glasni smijeh. Župarić i Čolak su druga priča, za njih postoji ozbiljan interes

VIDEO

Ostvarenje sna, osvajanje naslova tj. duple krune 2017. zaokružilo je temeljnu ambiciju Rijekinog predsjednika-vlasnika Damira Miškovića i njegove Uprave pa se već dvije godine stvari vraćaju u realnije okvire.

Nova riječka priča

Bijeli smanjuju godišnji proračun i izdatke za plaće igrača. Svi su ciljevi za prvih pet godina realizirani osim onog o gradnji nove Kantride, ali sigurno ne krivnjom HNK Rijeka, a i to bi Mišković na kraju mogao realizirati sa inozemnim (kineskim) ulagačima.

Sada se na Rujevici slaže neka druga, donedavno nezamisliva priča. Tinejdžer Lepinjica standardni je prvotimac. Svoju šansu dobivaju, a sve će ju češće dobijati Vuk, Bušnja, Hrvoje Smolčić...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rijeka je godinama, gotovo cijelo jedno desetljeće, uvjerljivo drugi klub Prve HNL. Nižu se trofeji, ne ide se ispod drugog mjesta, svi osim Dinama gledaju joj u leđa. Pa je logično da su i njeni igrači traženi.

A kako se u nezdravom sustavu financiranja siromašnog hrvatskog klupskog nogometa ne može računati na značajniju zaradu niti od TV prava, niti od sponzora, niti od kladionica, jedini način preživljavanja je prodaja igrača.

Fener, Sparta, Bešiktaš, Nantes...

Rijeka je ovog ljeta za gotovo milijun eura otkupila ugovor Antonija Čolaka iz Hoffenheima. Drugi najskuplji igrač u klupskoj povijesti je Dario Župarić za kojeg se Pescari platilo 700 tisuća eura.

I upravo bi njih dvojica, nakon uzvrata play-offa Europske lige s Gentom (prva utakmica u Belgiji završila je porazom 1-2) mogli realizirati izlazne transfere s kojima bi se, čak i ako se ne uđe u EL skupine, fino popunio klupski budžet.

Rijeka: Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Rijeka - Aberdeen FC

Čolaku je 25 godina, od dolaska Igora Bišćana za šefa struke zabija toliko redovito da je bilo nemoguće da ne privuče pažnju bogatijih klubova, posebno nakon što je dobio i poziv izbornika Dalića. Neslužbeno, najkonkretniji interes dolazi iz Francuske (Nantes) i Turske (divovi Fener i Bešiktaš).

Župarić (27) u Rijeci na vrhunskoj razini igra već dvije i pol godine, zimus je trebao otići u Anderlecht, transfer se izjalovio, a sada na vrata Rujevice zbog njega kuca češki div, Sparta iz Praga.

Čolak ima još tri, a Župarić godinu dana ugovora s Rijekom, ali ako su Francuzi, Turci i(li) Česi ozbiljni pa na stol stave dva-tri milijuna eura po igraču... Rijeka će ih prodati jer: od toga živi!

'Papir svašta trpi'

Medijskim se prostorom zakotrljala i priča o odlasku Roberta Murića tj. njegovom povratku u Dinamo.

Naravno, na Rujevici ni jednu od kombinacija prijelaznog roka ne žele službeno komentirati jer momčad u četvrtak s Gentom kod kuće igra za ulazak u skupine Europske lige koji bi Rijeci donio najmanje tri milijuna eura, ali: i neslužbene reakcije strahovito puno govore o glasinama.

Čolak i Župarić u kategoriji su procjene "svaka ozbiljna ponuda se razmatra, prodaja igrača sudbina je svih HNL klubova". Dakle: priča je itako ozbiljna.

A na sugestiju o tome kako se piše da je klupski vrh već dogovorio Murićevu prodaju u Maksimir na Rujevici možete čuti samo glasni smijeh i(li) off-the-record komentar: "Papir svašta trpi"!

Rijeka: HNK Rijeka i NK Varaždin u 1. kolu Prve HNL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?