Obavijesti

Sport

Komentari 1

Rijekini rekorderi u 2018/19.! Čolak, Sluga, Prskalo, Braut...

Rijekini rekorderi u 2018/19.! Čolak, Sluga, Prskalo, Braut...
2

Andrej Prskalo je najstariji igrač Generacije 2019 i najtrofejniji u klupskoj povijesti! Ima ukupno šest trofeja. Prskalo nije osvojio samo Kupove '78 i '79, a izgovor mu je "proziran": tad se još nije rodio

VIDEO

Rijekini nogometaši su na odmoru, 100 posto zasluženom. Sezona koja je počela šokantnim ispadanjem iz Europe od Sarpsborga završena je osvajanjem Kupa i drugim mjestom u Prvoj HNL.

Pripreme za sezonu 2019/20. počet će 17. lipnja. Od 2. do 17. srpnja Riječani će biti u svojoj slovenskoj bazi, na Kranjskoj gori. Prvenstvo počinje 20. srpnja, a prva utakmica 3. pretkola Europske lige čeka ih 8. kolovoza (ždrijeb 22. srpnja).

Pokretanje videa...

01:20

Tko su Rijekini rekorderi trofejne sezone 2018/19, tko je najviše igrao, tko najviše zabio, tko je najmlađi, tko najstariji...? Neki nisu "samo" naj-naj u ovoj sezoni nego uopće, u klupskoj povijesti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolji strijelac

Mirko Antonio Čolak - istina, Jakov Puljić zabio je više u Prvoj HNL (16), ali ukupno najbolji strijelac Rijeke u ovoj sezoni je Čolak sa 19 golova: 12 u prvenstvu i 7 u Kupu koji na kraju osvojen, a baš je Čolak u finalu načeo Dinamo. Po 10 golova (ukupno) zabili su Gorgon i Heber, a slijede ih Acosty (7) i Pavičić (5).

Najbolji asistent

Zoran Kvržić - kapetan je odigrao sezonu života pa kao desni bek namjestio 11 golova (ukupno 15 jer je u Kupu četiri puta bio asistent). Iza njega je Jakov Puljić koji je zabio ukupno 17 (HNL 16 + Kup 1), a asistirao 10 puta pa je baš Puljić igrač koji je izravno sudjelovao u najviše Rijekin golova - 27! Pet asistencija (igrali su samo polusezonu) imaju Murić i Heber, a Čolak je namjestio 4 gola.

Najviše utakmica

Simon Sluga - 41 utakmicu je sjajni, reprezentativni vratar branio ove sezone, a sve okrunio skidanjem Olmovog penala u finalu Kupa. Poslije Sluge najviše je igrao play-maker Pavičić (39), kapetan Kvržić i vođa obrane Župarić (po 36) te golgeter Puljić i Acosty (34). Gorgon, Čolak i Lončar odigrali su 31 utakmicu.

Najkartoniraniji

Šestorica po pet komada - Punčec je dobio četiri žuta i jedan crveni, a pet puta žuti karton pred očima su vidjeli Mamić, Lepinjica, Halilović i Heber. Nitko osim Punčeca nije dobio izravni crveni, samo su Lončaru pokazana dva žuta i to u Bišćanovom trenerskom debiju na Rijekinoj klupi, u Zaprešiću.

Najstariji (i najtrofeniji!)

Andrej Prskalo - najstariji Rijekin igrač je pričuvni vratar Prskalo kojem su 32 godine (Gorgon i Kvržić imaju 30 godina). No Prskalo nije samo najstariji nego i najtrofejniji u - klupskoj povijesti! Prskalo ima jedno prvenstvo i pet Kupova, ukupno šest trofeja (Rijeka ih je u svojoj povijesti osvojila osam, Prskalo nije osvojio samo Kupove '78 i '79, a izgovor mu je "proziran": tad se još nije rodio.

Najmlađi

Filip Braut - definitivno najveći dobitak sezone je Ivan Lepinjica, povučen s posudbe nakon što je drugi dio sezone već počeo pa sa 19 godina postao nezamjeniv u startnih 11. Debitirali su Denis Bušnja (19) i Hrvoje Smolčić (18), ali sa 16 godina Filip Braut je najmlađi Rijekin igrač otkad je prve HNL! Debitirao je u zadnjem kolu u Koprivnici i to sa: 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana.

Najskuplji

Domagoj Pavičić - naravno, vodilja nam je 'sveti' Transfermarkt i pogreške su lako moguće, ali prema njima najskuplji Rijekin igrač je njen plemenit veznjak Pavičić koji vrijedi 2.25 milijuna eura. Po 2 milijuna eura vrijede kapetan Gorgon s kojim je jučer produžen ugovor te Čolak koji je na posudbi iz Kramarićevog Hoffenheima, a otkupiti ga se može za ravno milijun eura. Slijede Župarić i Puljić (1.750.000), Sluga i Acosty (1.500.000) te Lončar (1.000.000).

Inače, Lepinjica prema Transfermarktu vrijedi samo 100 tisuća eura, a Udinese već barata sa cca 4 milijuna moguće ponude! Početkom sezone Župarić je Pescari plaćen 0,8 milijuna eura.

Naj-pobjede

7-0 HNL - 4. svibnja ove godine Rijeka je na Drosini (18 dana kasnije na istom će stadionu osvojiti Kup) Cvitanovićevoj Istri utrpala sedam komada. Po dva gola dali su Domagoj Pavičić i Antonio Čolak, a po jedan dodali Maxwell Acosty, Jakov Puljić i Luka Capan.

9-0 Kup - bilo je to prvo kolo Kupa (Rijeka je trofej osvojila, a da nijednu utakmicu nije odigrala kod kuće!). Na klupi je još sjedio Matjaž Kek, Antonio Čolak zabio je četiri komada, a Dario Čanađija tri (u drugom dijelu sezpone vratio se u Belupo) dok su po jedan gol dali Pavičić i tada još 18-godišnji Denis Bušnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram