Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Robert Prosinečki: Nisam neki diktator, ali tražim disciplinu

None Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Nisam diktator, ali tražit ću red i disciplinu. Nisam došao na šest mjeseci, želim Zvezdu vratiti u stare dane, da redovito igra u Europi, rekao je Robert Prosinečki

Robert Prosinečki i dalje je jedna od vodećih tema sportskih rubrika u srpskim medijima. U nedjelju je tako i u Žurnalu osvanuo intervju s novim trenerom Crvene zvezde...

U uvodu je donedavni član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije još jednom objasnio kako se odlučio vratiti na Marakanu gdje je igrao od 1987. do 1991. godine, osvojivši pritom i naslov europskog klupskog prvaka.

- Kad sam dobio ponudu, bila su mi važna dva mišljenja, podrška supruge i djece. Nakon toga sam se lako odlučio vratiti u svoju Zvezdu - izjavio je Prosinečki, opisavši i kako se osjećao nakon potpisivanja ugovora i predstavljanja novinarima.

- Kako sam se osjećao? Teško je opisati, emocije su navirale. Proveo sam najljepše četiri godine karijere u Crvenoj zvezdi, otišao s Marakane u najveći klub na svijetu Real Madrid. Sjećanja su se motala po glavi, život piše romane.

Objasnio je legendarni hrvatski nogometaš i što će kao trener donijeti Zvezdi.

- Nisam lud da mislim da Zvezda može igrati kao Barcelona, ali može puno bolje nego do sada. Želim da dominiramo i napadamo. Došao sam donijeti pobjednički duh ekipi. Imam dojam da je u glavama igrača da su drugi u gradu i državi. Pokazat ću im da mogu biti prvi. Vratit ću im optimizam, uz dobar rad. Nisam diktator, ali tražit ću red i disciplinu. Nisam došao na šest mjeseci, želim Zvezdu vratiti u stare dane, da redovito igra u Europi - rekao je Prosinečki i zaključio:

- Iz kolektiva izlaze i pojedinci, nema ni Cristiana Ronalda bez momčadskog rada. Nadam se da će publika dolaziti i zbog mene, stvorila se pozitivna atmosfera. Reakcije su sjajne.

Komentari (15)
  • pa ono, prosinečki je samo legenda hrvatskog nogometa i jedan od najboljih hrvatskih nogometaša. stvarno, zašto bi nas bilo briga?

    19. 12. 2010,   14:42
  • marketin dragi moji čuda stvara.pogledajte utakmicu dortmunda pa ćeš vidjeti da japanca kagavu koji je do prije par mjeseci bio totalno nepoznat.danas ga na utakmici dortmunda prati najmanje 20japanski reporterski ekipa.

    19. 12. 2010,   15:03
  • ne, ali citaju u Bosni sto Vaha govori...

    19. 12. 2010,   14:40