Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Robert Prosinečki u Zvezdi ne može biti čak ni fizioterapeut...

None Foto: Anto Magzan/PIXSELL 3

Prosinečki neće moći biti ni predstavnik kluba, ni doktor ili fizioterapeut, kazao je Miloš Paprica, predsjednik Komisije za licenciranje trenera FSS...

Robert Prosinčeki mogao bi imati problema pri preuzimanju Crvene zvezde jer nema odgovorajuću licencu za Jelen superligu. Za sada ima samo dokumente koji mu omogućavaju rad u HNL-u, a ako želi bez kontroverzi zasjesti na klupu srpskog prvoligaša morat će do 16. veljače Udruženju trenera Srbije podnijeti zahtjev za izdavanjem odgovarajuće licence za rad. 

- Ono što je sigurno, Prosinečki neće moći biti ni predstavnik kluba, ni doktor ili fizioterapeut - kazao je Miloš Paprica, predsjednik Komisije za licenciranje trenera FSS, te dodao: 

- Zato što je prekršen pravilnik o dozvoli za rad, licenci i statusu trenera, koji je usvojen 21. srpnja godine, kažnjen je Nikola Džomba. On je sjedio na klupi kao predstavnik Hajduka iz Kule, a vodio je momčad kao trener. To je prekršaj, ovim pravilnikom definiran do detalja - kaže Paprica, prenosi srpski Blic.

Naglasio je da priče koje se pojavljuju u medijima, a odnose se na 'suradnju' s HNS-om nisu točne. Naime, Prosinečki ne može dobiti ni privremenu dozvolu za rad na temelju hrvatskih dokumenata. 

- S nacionalnom licencom, koja podrazumijeva da vlasnik, u ovom slučaju Prosinečki, ima A ili B UEFA licencu, može raditi samo u zemlji gdje je ona i izdana. Dakle, samo u Hrvatskoj. 

Prosinečki u Srbiji mora pribaviti PRO licencu A kategorije. Dok ju ne pribavi, na klupi ga može zamijeniti njegov pomoćnik, Žarko Đurović. 

Komentari (29)
  • Eto ti ga sad robi. Nije ti bilo dosta imati mega uspješnu karijeru i biti pomoćnik u Hrvatskoj reprezentaciji... Uživaj u zvezdi dok traje, al se ne vraćaj! Uf kad ga vidim kako ponosno nosi taj šal... :(

    25. 12. 2010,   20:31
  • neka te robi ,mozda ce im trebati jedan pouzdan VODONOŠA !

    25. 12. 2010,   18:23
  • Zucko prodana duso

    25. 12. 2010,   19:02