Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Robi dobio UEFA 'A' licencu i napokon može voditi Zvezdu

None Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Čelnici Zvezde u Zagreb su u HNS došli tražiti potvrdu da Robi posjeduje UEFA 'A' trenersku licencu s kojom će u Beogradu upisati Trenersku školu FSS-a...

Novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki dobio dozvolu za vodstvo kluba i prije početka proljetnog dijela Jelen Superlige. Iako se do nedavno činilo kako svi poslovi neće biti završeni u roku, Robi je sada na sigurnom putu dobivanja PRO licence. U tome mu je pomogao HNS. Čelnici Zvezde doputovali su u Zagreb kako bi HNS izdao uvjerenje da Prosinečki posjeduje UEFA "A" trenersku licencu, a na osnovi nje u Srbiji će mu izdati dozvolu za vođenje kluba, naravno uz uvjet da pohađa školu za PRO trenersku licencu. 

Prosinečki se još jedino mora prijaviti da sluša predavanja na Trenerskoj školi FSS-a. Nakon završetka tečaja Robi će i službeno dobiti potrebnu licencu.

- Sve tri strane, UEFA, FSS i HNS, složile su se da je važno da Prosinečki dobije licencu što prije - kazao je savjetnik predsjednika Crvene zvezde Vladana Lukića, Miodrag Antonijević za srpski Mondo.

Poslovni direktor Zvezde Đorđe Stefanović i savjetnik predsjednika kluba Miodrag Antonijević u Zagrebu su se sastali s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem, te su naglasili da su oboje bili ljubazni, a čak se i Slaven Bilić raspitivao kako je Prosinečki i hoće li u Beogradu moći raditi bez poteškoća. 

Komentari (4)
  • bravo decak. samo radi sve ce mo srediti pa cak i diplomu.

    23. 2. 2011,   19:49
  • preko koje stele ili bolje receno koje valute je ovo dobio?

    23. 2. 2011,   20:27
  • Ako reporteri 24 sata nisu obavjesteni , da im ponovimo PREDSJEDNIK HNS nije Markovic, nego Stimac , hvala.

    24. 2. 2011,   07:29