Obavijesti

Sport

Komentari 9

Rodeš, Vidović, Kolega: Netko od njih bit će Ivičin nasljednik

Rodeš, Vidović, Kolega: Netko od njih bit će Ivičin nasljednik
2

Ovo više nije slučajno. U Madonni su zablistala dvojica Hrvata - Rodeš je bio sedmi, Vidović 18... A sad na Sljemenu imamo tri vozača u drugoj vožnji. Netko će naslijediti mentora Ivicu Kostelića

VIDEO

Jedan je doktor skijanja i njegovo ime je Ivica Kostelić. Svjetski prvak iz Saint Moritza, osvajač velikog kristalnog globusa i četiri puta srebrni s Olimpijskih igara najveće je ime muškog hrvatskog skijanja i pitanje je kada će ga netko nadići.

No, kada Ivica Kostelić pod svoju palicu uzme skupinu hrvatskih skijaša i svoje veliko znanje i iskustvo podijeli s budućim naraštajima... E, onda možemo govoriti o nasljedniku njegovog velikog sportskog imena. 

I njegov rad se automatski prepoznaje. Pa ipak je drugačije kada si Istok Rodeš, Matej Vidović ili Elias Kolega i treniraš s Ivicom.

Magični hrvatski trojac ostvario je sjajne rezultate na sljemenskoj utrci i ušao u drugu vožnju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istok Rodeš

Zagreb:  Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

Skijanjem ga je zarazio tata Mario Rodeš (55), strastveni alpinist. Nekoliko puta bio je i na Himalaji. Sina je na skije prvi put stavio u dobi od dvije godine. Zbog očevih ekspedicija dobio je ime Istok. Jedini je Hrvat u povijesti koji je pobijedio na Topolinu, neslužbenom Svjetskom prvenstvu za klince, a 2016. osvojio je Svjetsko juniorsko prvenstvo u slalomu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:40

Najbolji rezultat do sada u karijeri mu je sedmo mjesto u Madonni di Campiglio gdje je startao sa startnim brojem 66. Visok je 184 centimetra, ima 22 godine i dolazi iz Varaždina.

Matej Vidović

Zagreb: Matej Vidović u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

Rođeni Zagrepčanin ima 25 godina i rezultat karijere mu je 18. mjesto iz Madonne di Campiglio. Na skije je stao s četiri godine, a bio je trostruki prvak Hrvatske i ukupni prvak Europskog kupa u slalomu.

Strašno je napredovao od 2018. kada je osvojio prve vodove u Svjetskom kupu, a ovo bi mogao biti drugi tjedan u nizu u kojem bi osvajao bodove.

U Sljemenskoj utrci prvi put je 'sudjelovao' kao dio tima Ivice Kostelića i Dalibora Šamšala 2011. godine kada je Ivica završio drugi iza Andrea Myhrera. Iduće sezone, nakon što je prešao u seniorsku reprezentaciju, ostvario je i prvi nastup u utrci Svjetskog kupa na Sljemenu.

Nevjerojatna slučajnost je za njegove nastupe u finskom Leviju. Tada je prvi put nastupio u Europskom kupu i završio je 31., za samo pet stotinki pobjegla mu je druga vožnja. Prije dvije godine tamo je vozio i prvu utrku Svjetskog kupa te završio, pogađate, 31. Ovoga puta s tri stotinke zaostatka za mjestom koje vodi u drugu vožnju.

A 2017. u Leviju je - pogodite koji? Još jednom 31., ovaj put stotinku kratak za ulazak u drugu vožnju. U 2018. napokon je uspio, ušao je u drugu vožnju kao 30. i završio 21. Osvojio je prve bodove.

Elias Kolega

Zagreb: Matej Vidović u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

On i njegov brat Samuel su projekt Ante Kostelića. Preuzeo je brigu o njima prije dvije godine, a s Kostelićima su često trenirali na Mljetu te prolazili iste vježbe kao i Ivica.

- Elias je inteligentan i srčan, a mlađi Samuel je vrhunski talent. Na Mljetu je srušio sve moje rekorde - rekao je Ivica Kostelić jednom prilikom.

Elias je bio brončani na juniorskom Svjetskom prvenstvu onda kada je Rodeš osvojio zlato.

Braća su s otoka Ugljana iz mjesta Kali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu