Obavijesti

Sport

Komentari 6

Roger po 101. naslov: Federer i Isner dobili tinejdžere za finale

Roger po 101. naslov: Federer i Isner dobili tinejdžere za finale
1

U finalu Miami Opena igrat će u nedjelju Roger Federer i John Isner. Švicarac je u polufinalu bio bolji od Denisa Shapovalova (19), a Amerikanac od Felixa Auger-Aliassimea (18)

VIDEO

Švicarac Roger Federer i Amerikanac John Isner borit će se u nedjelju za naslov pobjednika Miami Opena, nakon što su u polufinalu nadigrali dvojicu tinejdžera iz Kanade, 19-godišnjeg Denisa Shapovalova i 18-godišnjeg Felixa Auger-Aliassimea.

Branitelj naslov John Isner prvi je stigao do finala svladavši najmlađeg polufinalistu u povijesti Miami Opena sa 7-6 (3), 7-6 (4), iako je Auger-Aliassime imao servis za osvajanje oba seta. No, u obje situacije je s previše pogrešaka vraćao Isnera u igru, što je 33-godišnji Amerikanac iskoristio i u dva 'tie-breaka' stigao do svog petog finala na turnirima Masters 1000 serije i na korak do obrane naslova u Miamiju, gdje je osvojio svoj jedini trofej iz ove kategorije.

Protiv sebe će u nedjelju imati 37-godišnjeg Rogera Federera koji je po rekordni, 50. put u borbi za trofej na turnirima iz Masters 1000 serije te će tražiti put prema 28. trijumfu na Mastersima, a četvrtom u Miamiju. Federer je u polufinalu nadigrao 18 godina mlađeg Denisa Shapovalova sa 6-2, 6-4. Federer je tako stogao do svog 155. finala u karijeri u kojem će pokušati osvojiti 101. naslov, nakon što je 100. trofej osvojio prije mjesec dana u Dubaiju.

Isner će u svom 27. finalu u karijeri pokušati osvojiti 15. pobjednički trofej. U dosadašnji sedam mečeva protiv Federera Amerikanac je dvaput izlazio kao pobjednik, 2012. u Davis Cupu na zemljanom terenu u Švicarskoj te u njihovom posljednjem dvoboju odigranom u listopadu 2015. na pariškom Mastersu. Federer je slavio u sva četiri dvoboja koja su odigrali na otvorenom i na tvrdoj podlozi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nedjeljno finale na rasporedu je u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

ATP Miami - polufinale

John Isner (SAD/7) - Fellix Auger-Aliassime (Kan) 7-6 (3), 7-6 (4)

Roger Federer (Švi/4) - Denis Shapovalov (Kan/20) 6-2, 6-4

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov