Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ronaldinho blokiran! 'Sjeli' mu zbog duga na 57 nekretnina...

None Foto: Instagram

Ronaldinho nije imao dozvolu za izgradnju rustikalnog mosta, a napravio su je u dužini 142 metra kako bi povezao svoju farmu s jezerom Guaiba. Zbog kazni njegov dug prema Brazilu narastao je na preko dva milijuna

Ronaldinho se u ponedjeljak hvatao za glavu! Sud u Porto Alegreu blokirao mu je 57 objekata zbog duga koji se nagomilao radi nepoštivanja okolišnih pravila. Brazilac je dužan ukupno 2,3 milijuna eura, piše najveća brazilska novina Folha de S. Paulo.

Nevjerojatan dug brazilski nogometni čarobnjak ima za vratom zbog nelegalne izgradnje i uništavanja okoliša. Vlasti u Brazilu terete njega i brata  Roberta de Assisa da su svojim postupcima, odnosno izgradnjom na zaštićenoj zemlji grada Porto Alegrea koju su započeli 2009. godine uništili prirodnu okolinu.

Most mu napravio probleme

Nisu imali dozvolu za izgradnju rustikalnog mosta, a napravili su ga u dužini 142 metra kako bi povezali Ronaldinhovu farmu s jezerom Guaiba. Most je s čak 70 metara ušao u jezero, a na kraju je izgrađena ribarska platforma. Sud je 2012. godine naredio uništenje mosta i platforme u roku od 30 dana te je izrekao kaznu za svaki dan nepoštivanja odluke ili dodatnih ilegalnih radnji.

Ronaldinho kaznu nije plaćao pa se ona nagomilala, a oduzete su mu i dvije putovnice koje posjeduje - španjolska i brazilska te mu je zabranjeno napuštanje Brazila. 

Žalbe su mu odbijane, na računu ima samo šest eura

Ronaldinhovi odvjetnici svim silama su se trudili žalbama i prigovorima smilovati sud, ali su dobivali samo odbijenice. Najveći problem Ronaldinhu su napravile oduzete putovnice, koje će mu vratiti kada podmiri dug. Bez putovnica Ronaldinho ne može izvršavati veliki dio svojih sponzorskih obveza, a dugo se već šuška i o velikoj financijskoj krizi koja ga je pogodila. Prije nekoliko mjeseci brazilski su mediji javljali da na računu ima samo šest eura!

Legendarni Brazilac je i za vrijeme igračkih dana bio poznat po razuzdanom životu i zabavama s atraktivnim ženama. S time nije stao ni nakon završetka karijere, a navodno je i jako široke ruke bio prema svim svojim partnericama koje su dobivale značajne iznose na raspolaganje. Njegov budžet to nije mogao podnijeti...

Komentari (39)
  • na računu ima više nego ja.

    29. 7. 2019,   18:52
  • 57 nekretnina?? Da bar meni tako sjednu........

    29. 7. 2019,   17:59
  • Mozda na racunu ima toliko,a koliko ima sa strane...da vam pamet stane😄

    29. 7. 2019,   17:56