Obavijesti

Sport

Komentari 28

Ronaldo izvan nogometa: PR, poker, sapunica i loši projekti

Ronaldo izvan nogometa: PR, poker, sapunica i loši projekti
1

Ronaldo Luis Nazario de Lima (42) svoju je posljednju profesionalnu nogometnu utakmicu odigrao je 27. studenog 2011. godine u dresu brazilskog Corinthiansa, a nakon toga okušao se na raznim područjima

VIDEO

Pravi Ronaldo, kako mu mnogi tepaju, objesio je 'kopačke o klin' prije osam godina, a nakon toga krenuo je graditi novu karijeru. Pokušavao je on na raznim stranama i u vrijeme pauziranja radi ozljeda, ali glavninu posla napravio je u mirovini. Okušao se u nekoliko projekata - neki su neslavno propali, nekima se i danas bavi iz gušta, a od nekih još uvijek dobro zarađuje.

Fenomena znamo kao mađioničara s terena koji je mogao zabiti gol iz svakakvih pozicija i donijeti prevagu nakon što ga većinu utakmice nismo ni primjećivali. Tako mnogi nisu primijetili kako se za vrijeme svoje nogometne karijere okušao u glumi. Nosio je tada Barcelonin dres, a u Malhacau (ime sapunice) je bio trener ženske nogometne ekipe.

Na kraju se 'spetljao' s najboljom igračicom ekipe koja nije mogla odoljeti velikom Brazilcu. Ipak, shvatio je da je bolji s loptom nego s glumom te se vratio na travnjake. Za vrijeme karijere volio se sa suigračima opustiti uz pokoju partiju pokera, a nakon karijere to mu je postalo novo natjecanje u kojem se okušao. Sapunica koju je oplemenio brazilski nogometaš izlazi i danas te trenutno broji 6612 epizoda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Loptu zamijenio kartama

Ronaldo je trenutno 734. pokeraš u Brazilu, a dosad je osvojio oko 35 tisuća funti igrajući poker. Neusporedivo je to s njegovom zaradom od nogometa, ali opet, osvojio je nešto.

- Volim poker jer je kompetitivan. Otkada sam prestao s nogometom morao sam pronaći nešto što će mi zamijeniti osjećaj s utakmice jer se volim natjecati. Kad govorite srcem, ljudi vas razumiju, a ja sam u potpunosti zaljubljen u poker - objasnio je Ronaldo.

Na jednom PokerStars Turniru 2015. godine stigao je do posljednje faze te je na kraju završio 26. od 816 natjecatelja. Za to je dobio oko 30 tisuća funti.

Njegovi su sunarodnjaci zaluđeni utrkama zahvaljujući Ayrtonu Senni ili pak Emersonu Fittipaldiju pa se u tome svemu želio okušati i Ronaldo. S Fittipaldijem je bio u A1 Team Brazilu koji se 2005. godine natjecao u A1 Grand Prixu. U četiri godine nisu uspjeli osvojiti natjecanje, a 2009. ono se raspalo kao i A1 Team Brazil

- Kao i nogomet, to je timski sport. Osvojili smo svjetsko nogometno prvenstvo i bilo bi prekrasno da to napravimo i u svijetu utrka - rekao je svojevremeno Ronaldo.

Ima svoju PR agenciju

Nakon Formule, Ronaldo se želio okušati i u svijetu PR-a. Za to je angažirao sir Martina Sorrella koji je bio njegov učitelj. Nakon što je naučio potrebno otvorio je svoju agenciju '9INE' u Sao Paulu. Ona radi i danas, a Ronaldo je surađivao s velikim zvijezdama poput nogometaša Neymara, tenisača Rafaela Nadala ili pak MMA legende Andersona Silve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welcome @rafaelnadal! #rio2016 #rio2016olympics

Objavu dijeli Ronaldo (@Ronaldo)

Surađivao je i s UFC-om, ali je sve propalo 2015. godine kad je Dana White potpisao ugovor s Reebokom. Ali Ronaldo nije mogao bez nogometa te je kupio dio američkog kluba Fort Lauderdale Strikers. Htio je napraviti brend, odmah sa suradnicima odveo klub u Kinu, a govorilo se kako će se vratiti u formu te možda i zaigrati za Strikerse. 

No, od toga nije bilo ništa jer je posao propao 2016. godine. Od 12 000 gledatelja po utakmici prosjek je pao na 455, igračima su kasnile plaće i tenzije su rasle. Klub je stavljen na prodaju, a Ronaldo je otišao drugim putem - u Španjolsku.

Većinski je vlasnik Valladolida

Prošle je godine kupio 51% dionica španjolskog Valladolida za oko 27 milijuna funti. Cilj koji si je Fenomeno postavio jest da stane na kraj navici kluba koji se 'jo-jo efektom' diže u prvu ligu pa pada u drugu.

Njegov se klub trenutno žestoko bori za ostanak u La ligi. Nalazi se na 'mjestu spasa', odnosno 17. mjestu, sa bodom više (35) od Girone (34). Do kraja su još četiri kola u kojima igralu protiv Atletico Madrida, Athletic Bilbaa, Rayo Vallecana i Valencije te će im svaki bod u nastavku biti presudan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje