Obavijesti

Sport

Komentari 84

Ronaldo na rubu propasti? Bez sponzora je, morat će na sud...

Ronaldo na rubu propasti? Bez sponzora je, morat će na sud...
5

Izgubio je svog najvećeg sponzora, Nike. Iako je Juventus u potpunosti stao iza njega, padaju dionice kluba. Vrijednost je pala sa 1,52 eura na 1,14, u periodu otkad se javila navodna žrtva, do danas...

VIDEO

Saga o optužbama Cristiana Ronalda za silovanje manekenke Kathryn Mayorge 2009. se nastavlja.

Ronaldo će svoju nevinost morati dokazati na sudu, no njegov odvjetnik donosi mu dobre vijesti. On tvrdi da su dokumenti njemačkog Der Spiegela 'potpuna fabrikacija'.

Ipak, javnost nije u potpunosti uvjerena.

"Dosje Ronaldo": Zbog optužbi svi mu počinju okretati leđa...
"Dosje Ronaldo": Zbog optužbi svi mu počinju okretati leđa...

Izgubio je svog najvećeg sponzora, Nike. Iako je Juventus u potpunosti stao iza njega, padaju dionice kluba.

 Vrijednost je pala sa 1,52 eura, kolika im je bila vrijednost dan prije nego što se oglasila navodna žrtva Ronaldova silovanja, na 1,14 eura koliko iznosi sada.

Sve je počelo nakon što je Mayorga devet godina nakon navodno incidenta izašla u javnost s pričom o silovanju.

Novi problemi: Javile su se još tri žene koje optužuju Ronalda
Novi problemi: Javile su se još tri žene koje optužuju Ronalda

Ronaldo joj je, kako tvrdi, isplatio 375.000 dolara za šutnju, no mučilo ju je koliko je žena još proživjelo isto pa je odlučila podijeliti što joj se navodno dogodilo.

- Nakon što me silovao mi se ispričao. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih 1 posto - rekla je Mayorga u intervjuu za njemački Der Spiegel, a Ronaldovi odvjetnici su najavili tužbu protiv novina. 

- Novac sam iskoristila za svoje liječenje. Pa jesam li ja to trebala plaćati!? Silovao me - rekla je Kathryn i dodala kako su prije nagodbe Ronaldovi odvjetnici unajmili privatne detektive da je prate i iskopaju nešto što bi je diskreditiralo, motrili su joj kuću i brojali kazne za parkiranje. Tvrdili su i da njezin posao hostese nije bio baš za "dobre cure".

Ronaldov odvjetnik potvrdio: Istina je, platio joj je da šuti...
Ronaldov odvjetnik potvrdio: Istina je, platio joj je da šuti...

Ronaldo je, naravno, sve demantirao:

- Nisam silovatelj, silovanje je gnjusan zločin, suprotno svemu što jesam i u što vjerujem. Mirne savjesti čekam kraj bilo koje istrage.

Britanski mediji nakon optužbi objavili su tekst u kojem podsjećaju kako je Ronaldo 2005. godine bio pod istim optužbama. Tada je imao 20 godina, završio je na policiji na ispitivanju nakon što ga je djevojka iz Francuske optužila za silovanje u Londonu.

Ronaldo je tada igrao za Manchester United. Sud je, sedam tjedana kasnije, odlučio da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Još je jedna žena optužila Ronalda za silovanje, tvrdila je da je napastovao nju i njezinu rođakinju, ali kasnije je povukla optužbu.

Nakon Mayorge, javile su se još tri žene koje su optužile Ronalda za isti zločin. Usred teških optužbi za silovanje Cristiano Ronaldo unajmio je odvjetnika Davida Chesnoffa, poznatog po tome što je u raznoraznim parnicama branio mnoge holivudske zvijezde i sportaše kao što su Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Bruno Mars, Mike Tyson, Shaquille O'Neal, Andre Agassi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi