Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ronaldo otkrio kakva se drama zbivala noć prije finala 1998.

Ronaldo otkrio kakva se drama zbivala noć prije finala 1998.
2

Godinama se nagađalo o incidentu u brazilskom taboru noć prije velikog finala Svjetskog prvenstva 1998. Razvile su se brojne teorije zavjere poput one da je Ronaldo imao alergijsku reakciju na lijek, seks skandala...

VIDEO

Godina je 1998., u finalu Svjetskog prvenstva dvije najbolje momčadi tog vremena, domaćin Francuska, koja je sretno izbacila Hrvatsku u polufinalu, i Zagallov strašni Brazil predvođen tada 21-godišnjim genijalcem Ronaldom. Čudesni Brazilac u finale je ušao sa četiri gola na kontu u dotadašnjem dijelu SP-a, među kojima i onaj Nizozemskoj u polufinalu. No u finalu Ronaldo je bio potpuno drugi čovjek, a Brazil neprepoznatljiv i od tada nogometnim se svijetom razvijaju teorije zavjere što se dogodilo s reprezentacijom koju su mnogi vidjeli na tronu u razmaku od par dana.

Spominjali su se seks skandali, kobna injekcija u koljeno i alergijska reakcija, misteriozni liječnik, Ronaldov živčani slom, čak i to da je Brazil prodao utakmicu za 23 milijuna dolara kako bi Sepp Blatter bio zadovoljan... No u razgovoru za FourFourTwo čovjek oko kojeg se sve vrtjelo, Ronaldo, otkrio je što se točno zbivalo večer prije velikog finala.

- Nakon ručka odlučio sam otići u sobu i odmoriti malo, a zadnje čega se sjećam je da sam legao u krevet. Nakon toga imao sam strašne grčeve, a kad sam otvorio oči oko mene su bili suigrači i doktor Toledo. Nitko mi nije želio reći što se točno događa - priča Ronaldo te nastavlja:

- Rekao sam im da me puste na miru, neka odu negdje drugdje razgovarati i puste me da spavam. Leonardo me tada pozvao da prošećemo u vrtu hotela i objasnio mi cijelu situaciju. Rekli su mi da bi bilo bolje da ne igram finale.

SP Francuska 1998

Te godine Ronaldo je briljirao u Interu, zabio 34 gola, i izgledao je nezaustavljivo. 

- Liječnici su me kasnije pregledali detaljno i svi testovi pokazali su da mi nije ništa, izgledalo je kao da se ništa nije dogodilo. Po dolasku na stadion Zagallo je rekao da neću igrati finale, a ja sam u rukama imao liječničke nalaze po kojima mi je doktor Toledo dao 'zeleno svjetlo' za nastup. Došao sam s njima izborniku i rekao: 'Dobro sam, ne osjećam nikakve posljedice. Evo vam nalazi, dobri su i želim igrati'. Jednostavno mu nisam dao alternativu, nije imao izbora već me pustiti da igram. I tako je i bilo, igrao sam, ali možda je ta moja strašna scena s grčevima ipak utjecala na momčad. Nije to nešto što viđate svakog dana.

Igrao je finale, no Francuska je lakoćom razbila neprepoznatljivi Brazil (3-0) i osvojila naslov svjetskog prvaka. 

- Imao sam obavezu prema svojoj domovini i nisam želio propustiti taj finale, osjećao sam se spremnim za igru. Očito to nije bila jedna od mojih najboljih utakmica u karijeri, no bio sam tamo da ispunim svoju dužnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače