Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Rooney je velik igrač i čovjek, ali vjerujemo da mi prolazimo'

'Rooney je velik igrač i čovjek, ali vjerujemo da mi prolazimo'
1

Suigrač mu je gurnuo loptu u prostor, osjetio sam da će se to dogoditi i krenuo prije njega i prvi stigao do lopte, a onda me on odugrnuo rukama s leđa u reklame. Drago mi je bilo što sam bio brži od njega, kaže Juranović

VIDEO

U mladosti mi je Wayne Rooney bio uzor, uvijek sam na Play stationu birao njega i Manchester, a nakon utakmice u Liverpoolu mi je pružio ruku i ispričao mi se što me gurnu u reklame. Stvarno je pokazao da je veliki igrač i čovjek - otkrio nam je bek Hajduka Josip Juranović. 

- Netko bi promislio da smo bili previše impresionirani kad smo istrčali na Goodison nasuprot momčadi kao što je Evertonu, ali ja to ne bih nazvao impresioniranošću. Naravno da ti nije svejedno igrati protiv Rooneya, koga si obožavao u djetinjstvu, ali čim krene utakmica ne razmišljaš o tome, nego samo kako odigrati što bolje i kako ga zaustaviti - kaže Josipo Juranović, koji je imao jednu dosta neugodnu situaciju s Rooneyem.

- Suigrač mu je gurnuo loptu u prostor, osjetio sam da će se to dogoditi i krenuo prije njega i prvi stigao do lopte, a onda me on odugrnuo rukama s leđa u reklame. Drago mi je bilo što sam bio brži od njega, ali nije mi se svidjela ta njegova reakcija. Ali ostao sam hladan, što ću, samo sam mu se nasmijao, ipak je on velika faca, a ja na početku karijere. Kasnije, nakon utakmice, kad smo se svi rukovali, ispričao mi se.

- Baš me obradovala ta njegova reakcija, a i od suigrača sam čuo da je bio jako korektan... U uzvratu će biti posve drugačija priča. 

- Pokazali smo u drugom poluvremenu da se možemo nositi s njima, da smo dali gol bilo bi nam kud i kamo lakše, imali bi više opcija, a ovako moramo igrati ofenzivno, napadati. No uz pomoć naših navijača sve je moguće. Mi se ne predajemo – najavljuje Juranović, koji ne bi bio zadovoljan pobjedom od 1-0.

- Lijepo bi bilo pobijediti Everton, ali mi želimo proći u skupinu EL, i samo o tome razmišljamo. Da se prva igra u Splitu, i da ste me pitali prije nje bi li bio zadovoljan pobjedom 1-0, rekao bih da bih, ali ovako – ne!

Iako po njegovoj strani neće napadati Rooney, hoće Baines, Mirallas.

- Ma, tko god dođe bit će teško jer su sve to jako kvalitetni igrači. Vidjet ćemo u kakvom sastavu će istrčati na Poljud, ali vjerujem da neće previše rotirati i riskirati, vjerujem da će od prve minute igrati najbolji.

Hajduk će, siguran je Juranović, biti na visini zadatka. 

- Želja mi je da odigramo muški, da pokažemo što smo i tko smo, i da po mogućnosti što prije zabijemo. A onda što bude. Nadam se da mi ovo neće biti najveća utakmica u karijeri, jer se nadam da ću igrati još dugo i na vrhunskom nivou, ali kako mi je do sada je najveća, žalim dati sve od sebe, odigrati najbolje što mogu. A siguran sam da i svi moji suigrači razmišljaju isto. Uz podršku s tribina, sve je moguće.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...