Obavijesti

Sport

Komentari 50

Rosberg uzeo Bahrein, Vettel sparkirao bolid na zagrijavanju

Rosberg uzeo Bahrein, Vettel sparkirao bolid na zagrijavanju
1

Zasluženo treba čestitati Nici Rosbergu. Vozač Mercedesa iskoristio je pogrešku momčadskog kolege Lewisa Hamiltona i upisao svoju 16. pobjedu u karijeri i 5. zaredom

VIDEO

Trebala je ovo biti utrka u kojoj će Ferrari konačno pokazati pravu snagu svojeg motora i, nakon debakla u Australiji, približiti se predugo dominatnom Mercedesu. Međutim, i prije samog starta utrke momčad iz Maranella je doživjela težak udarac. Sebastian Vettel sparkirao je bolid sa strane nakon što mu se pokvario motor u krugu zagrijavanja. Šef momčadi Ferrarija Maurizio Arrivabene nije mogao vjerovati vlastitim očima.

Ono što nije napravio Vettel, donekle je učinio Kimi Raikkonen. Finac je odličnom vožnjom stigao do drugog mjesta iako je nakon starta pao na peto mjesto."The Iceman" je nakon par lošijih sezona pokazao kako još uvijek nije za staro željezo i kako nije zaboravio voziti.

No, zasluženo treba čestitati Nici Rosbergu. Vozač Mercedesa iskoristio je pogrešku momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, koji je 51. put u karijeri startao s pole pozicije. Hamilton je vrlo loše startao, došlo je i do dodira u prvom zavoju s Williamsovim Valtterijem Bottasom i Britanac je pao na sedmo mjesto. Hamilton se uspio oporaviti do kraja utrke i doći do trećeg mjesta, ali glavni junak dana bio je Rosberg.

Nijemac je nakon Australije pobijedio i u Bahreinu te došao do 16. pobjede u karijeri i čak pete zaredom. Vodeći je u prvenstvu s 50 bodova i, kako je krenulo, konačno bi mogao "skinuti" najvećeg rivala Hamiltona i osvojiti prvenstvo. No još je rano govoriti, tek smo na početku prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Daniel Ricciardo iz Red Bulla je završio na 4. mjestu, a američka momčad Haas odradila je sjajan posao. Njihov broj 1 Romain Grosjean ponovo je došao do bodova nakon što je bio 6. u Australiji. Danas se popeo za jedno mjesto i završio 5.

18-godišnji Max Verstappen ponovo je pokazao zašto je 2015. godine stigao u Formulu 1 kao najmlađi profesionalni vozač u povijesti. Nizozemac je završio na odličnom 6. mjestu i potvrdio kako ga čeka sjajna budućnost.

Prvih 10 zatvorili su Daniil Kvyat na 7., Felipe Massa na 8., Valtteri Bottas kao 9. i sjajni Stoffel Vandoorne (24), koji je završio na 10. mjestu i u svojoj debitatntskoj utrci uspio doći do boda. Vandoorne je za McLaren Hondu uskočio umjesto ozlijeđenog Fernanda Alonsa.

Spomenimo kako su momčadi ponovo prosvjedovale protiv novog sistema kvalifikacija. Nagađanja su da će se na sljedećoj utrci, onoj za Veliku nagradu Kine 17. travnja, kvalifikacije vratiti na stari sistem.

Poredak vozača na VN Bahreina:

  1. Nico Rosberg
  2. Kimi Raikkonen
  3. Lewis Hamilton
  4. Daniel Ricciardo
  5. Romain Grosjean
  6. Max Verstappen
  7. Daniil Kvyat
  8. Felipe Massa
  9. Valtteri Bottas
  10. Stoffel Vandoorne
  11. Kevin Magnussen
  12. Marcus Ericsson
  13. Pascal Wehrlein
  14. Felipe Nasr
  15. Nico Hulkenberg
  16. Sergio Perez

Utrku nisu završili: Rio Haryanto, Carlos Sainz, Esteban Gutierrez, Jenson Button, Sebastian Vettel i Jolyon Palmer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova