Obavijesti

Sport

Komentari 8

Rožman: Hrvati su nogometna nacija, svaka tekma je praznik

Rožman: Hrvati su nogometna nacija, svaka tekma je praznik
2

Ništa nije prepušteno slučajnosti u Rijeci, razmišlja se dugoročno. Mora se prodavati, a želimo preokrenuti trend i pružiti šansu mladim, domaćim igračima, kaže Rožman

VIDEO

Rijeka i Simon Rožman imali 90-ak dana za upoznati se, a nakon 'medenog tromjeseca' dilema nema: ljubav je obostrana.

Pokretanje videa...

Simon Rožman, Božić 2019. 01:19

Rožman je bio nepoznanica ogromnoj većini Riječana, a pokazao se kao veliki radnik, pun respekta za grad i klub, hrabar i pošten stručnjak. Takav djeluje i kao osoba.

Sigurno mu nije bilo lako uletjeti na Kvarner sa samo 36 mlađahnih godina, ali pokazao je da je zaslužio šansu, a o svoja prva tri riječka mjeseca govorio je u intervjuu za mariborsku Večer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Došao sam kao poluafirmirani trener i postojao je skepticizam. Naravno, svakoga se gleda prema rezultatima. Mislim da je u klubu učinjeno puno posla u posljednjem razdoblju, a kad se rezultat poboljšao onda je sve došlo na svoje mjesto.

'Rujevica je puls grada'

Sa svojim sunarodnjakom i najuspješnijim trenerom u Rijekinoj povijesti, Matjažom Kekom, rado priča o nogometu, a zahvaljuje se i svojem prethodniku:

- Moram se zahvaliti Igoru Bišćanu. Čuli smo se prva tri dana. Dao mi je svoju ocjenu i njegove su analize igrača bile točne. Sa Kekom sam od ranije u dobrim odnosima. Svaka pomoć je dobrodošla i zahvalan sam na tome. Puno pričamo o nogometu, ne samo Rijeci nego i o reprezentaciji. I nije Kek jedini, komuniciram s puno trenera.

Objasnio je Rožman da je slovenska liga možda bolja za razvoj mladih igrača, ali HNL je ipak razina za sebe…

- To je vrlo konkurentna liga. Puno je individualne kvalitete, puno je organizacije u obrani. Puno je više pritiska nego u Sloveniji, Hrvati su nogometna nacija. Utakmica je praznik. Puno ljudi dolazi, osjetite puls grada.

'Moramo prodavati igrače'

Kakav je klub Rijeka?

- Ništa nije prepušteno slučajnosti u Rijeci, oni razmišljaju dugoročno. Veliki je izazov da klub ovisi o sebi. Želimo biti samoodrživi. I ne bojim se toga. Zimski prijelazni rok je bitan. Klub je prisiljen prodavati igrače, ali želi igrati u europskim natjecanjima. Moramo biti pametni u kadriranju, želimo preokrenuti trend i pružiti šansu mladim, domaćim igračima. Voljeli bismo imati Rijeku prepoznatljivu po radu s mladim i zanimljivim igračima.

Kratka kronologija ova tri riječka mjeseca…

- Nov sam na sceni, u Hrvatskoj se svaki meč igra na oštrici noža i postoji ogroman pritisak. Solidno smo počeli, ali nakon nekoliko problema u kratkom vremenu zapali smo u krizu u tri utakmice. Napravili smo mali rez u momčadi i stvari su se posložile. Niz od četiri pobjede dao nam je vjetar u jedra. Tribine su se povezale, energija se vratila. Borimo za Europu, sljedećih šest mjeseci bit će zanimljivo!

'Rijeku se ne odbija'

Zdravlje je bilo narušeno, sad je sve u redu.

- Ljetos sam imao zdravstvenih problema, zato sam napustio Domžale. Želio sam stanku, ali u tri tjedna tijelo se prilično regeneriralo, a kada je došla ponuda Rijeke… To se nije moglo odbiti. Ja se dugoročno vidim u Rijeci – rekao je Simon Rožman koji je odigrao točno jednu minutu prvoligaškog nogometa.

Imao je 17 godina, ušao u 89' za Aluminij kod Gorice. Vrlo brzo shvatio je da strast prema nogometu želi pretvoriti u trenersku profesiju i... Ne ide mu loše!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova