Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Andrić nahvalio Zagreb: Grad i ljudi su sjajni, uživam ovdje

None Foto: GNK Dinamo

Uskoro mi supruga Maja dolazi u Zagreb. Presretan sam što ću sudjelovati u odrastanju tromjesečne kćerkice Kasije. To vam je još jedan dokaz koliko se sigurno i opušteno osjećam u Zagrebu, rekao je Andrić.

Sjajni srpski napadač Komnen Andrić (23) ove je zime dres zaprešićkog Intera zamijenio onim zagrebačkog Dinama. Svlačionicu Dinama je osim sjajnim igračkim karakteristikama obogatio liderskim sposobnostima. Ipak, je u momčadi Samira Toplaka bio kapetan (prvi Srbin kapetan u Hrvatskoj op.a).

U Hrvatskoj Komnen nema nikakvih problema. U više je navrata kazao kako je sjajno prihvaćen. Kaže da uživa u Zagrebu.

- Lijepo je biti Srbin u Zagrebu, uživam ovdje kao kod kuće. Već od prvog dana u Dinamu su me dočekali kao člana obitelji. Stoga se tim ljudima želim odužiti golovima i dobrim igrama. 

Komnen Andrić obožava šetati Zagrebom, Trgom Bana Jelačića, pa Gornjim gradom... Odmah do njega ulični svirači udaraju nekoliko taktova srpskih pjevača.

Potom Ilicom dolazi do najvećeg pravoslavnog hrama u Zagrebu, crkve Preobraženja, koja je na Cvjetnom trgu od 1886. godine.

- Još dok sam igrao u Interu ovdje sam dolazio sa suprugom. Veliki sam vjernik i puno mi znači što je jedna ovakva crkva u strogom centru grada. Imam veliko poštovanje što je crkva preživjela ratne strahote. Naravno, to što sam rođen 1995. i nisam dijete rata, pomoglo mi je da dožem u Dinamo. 

Napuštajući Cvjetni trg Andrić oko vrata stavlja Dinamov šal, a prilaze mu djeca i navijači Dinama i čestitaju. 

- Uskoro mi supruga Maja dolazi u Zagreb. Presretan sam što ću sudjelovati u odrastanju tromjesečne kćerkice Kasije. Eto, to vam je još jedan dokaz koliko se sigurno i opušteno osjećam u Zagrebu - kaže Andrić.

Navijači često zamjeraju igračima što pobjede slave uz narodnjake. 

- Nogometaši slušaju komecijalnu muziku. U Dinamu se sluša sve isto kao u Zaprešiću, pjesme Saše Matića, Ace Pejovića, Ace Lukasa. S kojim god sam se suigračem vozio u autu se sluša zagrebački "Extra FM Radio", koji najviše pušta srpske narodnjake.

- O ovome vam pričam, zato se u Zagrebu ne osjećam kao stranac - kaže Andrić.

Komentari (33)
  • Andric je dobro reagirao i lijepo mu je rekao. Bez svadje, bez tenzija, fino mu je objasnio da se o takvim stvarima ne treba zezati. To je jako skakljiva tema za njih isto kao sto je kod nas domovinski rat. Zamislite sad da Hrvat krene Srbina zajebavat kako su izgubili rat u 90-ima, u nekom Albanskom klubu ili suprotno, da Srbin zajebava Hrvata kako su nam zauzeli trecinu teritorija. Nikome nije svejedno niti se treba saliti o tom.

    8. 2. 2019,   12:41
  • "Greška stranica ne postoji"

    8. 2. 2019,   12:13
  • sport je sport, a politika treba biti van toga i to je OK...no smiješno je kako su mediji jedva dočekali o ovakvoj gluposti pisati članke

    8. 2. 2019,   12:14