Obavijesti

Sport

Komentari 21

Rudešani promašili penal pa na kraju za gol izgubili od Osijeka

Rudešani promašili penal pa na kraju za gol izgubili od Osijeka
1

U prvoj utakmici 20. kola HNL-a na Kranjčevićevoj su Rudešani ugostili momčad Osijeka. Imali su 'domaći' veliku priliku na kraju prvog dijela, ali nisu je iskoristili te im je to na kraju odnijelo bod

VIDEO

Nogometaši Osijeka na gostovanju u Zagrebu su pobijedili Rudeš sa 1-0 (0-0) u prvoj utakmici 20. kola Prve HNL odigranoj u petak.

Za 11. ovosezonsku prvenstvenu pobjedu Osječana strijelac je bio Mirko Marić u 48. minuti. Rudeš je najbolju priliku imao u 41. minuti, kad je vratar Osijeka Marko Malenica skrivio kazneni udarac, ali se iskupio obranivši jedanaesterac što ga je izveo Nikola Krajinović.

Osijek je sa 37 bodova na drugom mjestu. Daleko ispred svih je Dinamo sa 48 bodova, a Osječane prate Lokomotiva i Rijeka sa po 34 boda i uz utakmicu manje. Rudeš je uvjerljivo zadnji sa samo tri boda iz 20 utakmica i još uvijek je jedina prvoligaška momčad bez pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odlučujući događaj na utakmici bio je kontranapad Osječana, što je uslijedio nakon pogreške Rudešove obrane. Marić je vukao loptu 20-ak metara i nakon što je ušao u kazneni prostor domaće momčadi s desne strane, odlučio je pucati. Udarac nije bio iznimno snažan, ali je Marić precizno pogodio suprotni donji kut pokraj nemoćnog vratara Ivana Banića, koji je zaustavio udarce gostujućih napadača u nekoliko opasnih situacija u drugom poluvremenu te tako spriječio uvjerljiviji poraz domaće momčadi.

Rudeš je doživio 17. poraz u ovoj sezoni. Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pratilo je oko 250 gledatelja, a sudio je Igor Križarić iz Čakovca.

U subotu će biti odigrane dvije utakmice 20. kola. Od 15.30 sati Slaven Belupo će ugostiti Goricu, a od 17.30 sati na Maksimiru će igrati Dinamo i Istra 1961. U nedjelju od 15.30 sati Inter je domaćin Rijeci, a od 17.30 sati na Poljudu će se za bodove boriti Hajduk i Lokomotiva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića