Obavijesti

Sport

Komentari 18

Nexe ipak nije uspio sačuvati prednost, Füchse prošao dalje

Nexe ipak nije uspio sačuvati prednost, Füchse prošao dalje
1

Nakon velike pobjede u prvom susretu protiv Füchsea (28-20), rukometaši Nexea ipak nisu uspjeli sačuvati prednost. Nijemci su na kraju pobijedili s 25-16, što im je bilo dovoljno za prolazak na Final Four...

VIDEO

Rukometaši Nexea nisu se uspjeli plasirati na Final Four Kupa EHF-a. Našičani su u Berlin donijeli prednost od osam golova iz prve utakmice, no ni to nije bilo dovoljno protiv sjajne Njemačke momčadi. Fantastičan je još jednom bio golman Nexea Kristian Pilipović, koji je i najzaslužniji što Füchse nije ranije riješio utakmicu.

Füchse je silovito krenuo u utakmicu povevši vrlo rano s pet razlike. Kada je bilo šest minuta prije kraja, Nexe je gubio sedam razlike. No, onda je stupio na snagu Pilipović koji je zaključao svoja vrata. Füchse je na predah otišao s prednosti od pet razlike

A onda u drugom poluvremenu, igrači Nexea kao da su se preporodili! Vrhunski su Našičani igrali u obrani, što je i rezultiralo s dosta lakih golova. Nexe se u uspio približiti na samo dva razlike. No, vrlo brzo dolazi šok za Našičane. Nijemci serijom golova odlaze na plus pet pa onda i na plus devet. Nexeu jednostavno nije ništa išlo u tome trenutku. Ipak, veliku nadu im je dao Saša Barišić Jaman pogodivši za minus sedam, četiri minute prije kraja. Na kraju to nije bilo dovoljno, jer su domaćini zabili još dva gola.

Najbolji u redovima hrvatske momčadi bili su Vedran Zrnić s sedam golova i Saša Barišić Jaman koji je dodao četiri. Füchse Berlin su do pobjede predvodili Fabian Wiede s sedam pogodaka i Steffen Fath s pet golova.

Füchse Berlin - Nexe 25-16

  • 60' Kraj u Berlinu (25-16). Nažalost, Nexe nije uspio sačuvati prednost od osam razlike iz Našica i plasirati se na prvi Final four u kupu EHF-a. Füchse je bio bolji za jedan gol. 
  • 56' Još jednom sjajni Pilipović! Nexe iz još jednog sedmerca smanjuje na sedam razlike.
  • 55' Neda se Nexe! Uspijevaju održavati zaostatak od osam razlike.
  • 52' Nexe nema više prednost od osam razlike iz Našica. Uspjeli su domaćini to potpuno poništiti i sada vode 22-14.
  • 47' Opasno živi Nexe. Sjajni Heinevetter omogućava Füchseu da dođe do plus šest. Imao je Nexe sedmi sedmerac na utakmici, no nakon što je šest puta bio precizan, ovaj put je Zrnić u jako bitnom trenutku promašio.
  • 44' Malo je Nexe usporio tempo što se osjeti na rezultatu. Füchse je uspio opet povesti pet razlike.
  • 38' Gosti su tek nakon osam minuta uspjeli zabiti gol u drugom poluvremenu. Pokretna obrana Našičana i nevjerojatni Pilipović su razlog toga.
  • 35' Vraća se Nexe! Na krilima Fantastičnog Pilipovića i Vedran Zrnića koji postiže svoj šesti gol, Našičani spuštaju na dva razlike.
  • 31' Počelo je drugo poluvrijeme. 
  • 30' Kraj prvog poluvremena u Berlinu. Nakon furioznog početka i čvrste obrane domaćina, Nexe se uspio donekle stabilizirati i vratiti u utakmicu završivši prvo poluvrijeme u minusu od pet golova.
  • 27' Fantastični golman Nexea Kristian Pilipović nastavlja gdje je i stao prošlu utakmicu! S par njegovih sjajnih obrana, Nexe je smanjio na minus četiri.
  • 24' Upaljen je alarm na klupi Nexea. Nijemce još samo jedan gol dijeli da ponište prednost gostiju iz Našica
  • 19' Pokušava Nexe na sve načini probiti obranu Füchsea, no teško im polazi za rukom. A kada i uspiju, tu je sjajni domaći golman Silvio Heinevetter.
  • 9' Nisu Našičani baš dobro ušli utakmicu. Füchse je vrlo brzo poveo te za sada odličnom obranom i brzom tranzicijom održavaju prednost.
  • 1' Počela je utakmica u Berlinu.

NAJAVA

Nakon velike pobjede u Našicama (28-20), rukometaši Nexea danas su korak pred rajom. Prvi put u svojoj povijesti, pred plasmanom su na Final Four Kupa EHF-a. Biti će ovo puno teži zadatak za Našičane nego u prvoj utakmici. Füchse je u prošlu utakmicu ušao previše podcjenjivački, što im se na kraju osvetilo. No, danas se očekuje puno čvršće i agresivnije izdanje njemačke momčadi.

Da, imamo osam razlike iz prve utakmice, ali znamo tko je Füchse Berlin. Imaju puno ovakvih utakmica u nogama, lani su dobili Ademar Leon 11 razlike u sličnoj situaciji, no mi ćemo pokušati, kaže Josip Jurić Grgić, lijevi vanjski Nexea.

Oni će sve napraviti da nas dobiju i izbace, toga smo svjesni. Uz to, Barišić Jaman Zrnić imaju problema s ozljedama, nismo u idealnoj situaciji, no mi ćemo dati sve što možemo - kaže Matjaž Brumen, jedan od četiri našička Slovenca.

Od hrvatskih predstavnika, jedini je ovo europsko natjecanje osvojio tadašnji Metković Jumbo u sezoni 1999/2000.

Njemački klubovi su svake godine od 2004. do danas osvojili kup EHF-a, osim 2014. godine kada je uspješan bio Pick Szeged. Füchse se 2015. godine uspio okititi ovom titulom. Stoga, vidi se koliko Nijemcima znače europska natjecanja, i to je sigurno upozorenje rukometašima Nexea da se ne smiju opustiti, iako imaju veliku prednost.

Od Hrvatskih rukometaša u redovima Füchsea nastupaju Marko Kopljar, Drago Vuković, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun. Danas za Nijemce neće igrati Marko Kopljar, što je sigurno veliki hendikep za njih.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening