Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rukometaši stigli u Vršac, u ponedjeljak ih čekaju Islanđani

None Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Hrvatski rukometaši doputovali su danas u Vršac gdje ih u ponedjeljak čeka prvi susret skupine na EP-u protiv Islanda. Ivano Balić još uvijek je upitan zbog ozljede

Hrvatski rukometaši su nakon četiri sata vožnje stigli u Vršac gdje će biti smješteni za vrijeme trajanja Europskog rukometnog prvenstva i gdje ih u ponedjeljak očekuje prva utakmica protiv Islanda.

Prije puta izbornik Slavko Goluža bio je prisiljen skratiti popis igrača, pa su otpali Šego, Marić i Batinović, a kako se čini za njih iovako ne bi bilo mjesta. Smještaj rukometaša u Vršcu, s kojim je izbornik itekako zadovoljan, plaća HRS, a oni su Goluži već najavili da će snositi trošak samo za 16 igrača.

Nakon što je riješeno pitanje 'preširokog' popisa Slavko Goluža može se konačno posvetiti posljednjim treninzima tokom vikenda, ali i prvom ogledu protiv Islanda koji je na rasporedu u ponedjeljak.

- Sigurno da postoji nervoza i to je dobro pred susret. Igrat ćemo iz utakmice u utakmicu i tako ćemo se ponašati i ići na glavu jer je to jedini način da napravimo rezultat, a za rezultat moramo najprije mi biti dobri. Moramo biti bolji od protivnika. No moramo izazvati i sreću koja nam je na ovako velikom i teškom natjecanju prijeko potrebna - rekao je Goluža.

Nervoza i napetost vladaju i među igračima koji jedva čekaju početak prvenstva.

- U ponedjeljak nas čeka Island i osjeti se mala, ali pozitivna nervoza. Svi jedva čekamo da počne prvenstvo i ta prva utakmica. Na pameti nam je sada samo Island, a nakon toga idemo korak po korak - slaže se s izbornikom i Manuel Štrlek.

Da se od njih puno očekuje i da prvi susret kojim započinje njihov pohod na EP-u neće biti lagan svjestan je i Denis Buntić.

- Mi smo nabrijani na Island, ali i oni su nabrijani na nas jer nisu ni oni došli ovdje da izgube. Dobra su ekipa, s dobrim igračima, ali mi vjerujemo u sebe, idemo po pobjedu i nadam se da će na kraju tako i biti - htio bi pozitivno otvaranje natjecanja Buntić.

'Bez Balića svi moraju dati više'

'Kauboji' su spremni i euforični, no iako žele pozitivno krenuti na EP-u i uvjereni su da mogu ostvariti dobar rezultat Golužu još uvijek mori jedna briga, Ivano Balić. Ozljeda još uvijek muči igrača, koji je, iako na popisu, upitan za prvi ogled, ali i za nastavak natjecanja ako se njegovo stanje pogorša.

- Ivano je preuzeo veliku odgovornost na sebe, a skupa s njim i ja. On je svjestan povrede, ali najvažnije je da je on svjestan koliko on u ovome trenutku može. Mislim da može odigrati koliko treba i da će u svakom trenutku dati doprinos, ali isto tako ako ne može onda je na ostalim dečkima da svaki da koji postotak više i da se taj njegov izostanak ne primijeti- nada se da će moći i bez njega Goluža.


Komentari (9)
  • nista nebi bilo slađe nego u srbiji napokon pokupiti europsko zlato

    15. 1. 2012,   02:23
  • Bilo bi prelijepo da nas obraduje te svojim uspjehom,ne daj te se.!

    15. 1. 2012,   08:20
  • Ako sam dobro svatio morao je skratiti popis jer im nisu htjeli platiti smjestaj.Pa mogli su igraci sami od sebe dati svaki po koju kunu pa da svi idu,a zamisli sada osjecaj ovima sta su izbaceni,ne zato jer su losi,nego jer nema love za njihov smjestaj...Da je 100 eura po danu nebi osjetili ida su svi skupa podijelili troskove

    14. 1. 2012,   22:08